La Joseni au fost minus 22,6 grade Celsius, iar la Întorsura Buzăului, minus 23 de grade

Termometrele au înregistrat, duminică noaptea, minus 22,6 grade Celsius, la Joseni, în judeţul Harghita, aceasta fiind cea de-a doua noapte la rând în care s-au semnalat temperaturi sub 20 de grade Celsius în judeţ, în timp ce în Covasna, la Întorsura Buzăului, au fost minus 23 de grade.

26 afișări
Imaginea articolului La Joseni au fost minus 22,6 grade Celsius, iar la Întorsura Buzăului, minus 23 de grade

La Joseni au fost minus 22,6 grade Celsius, iar la Întorsura Buzăului, minus 23 de grade (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit meteorologilor, în judeţul Harghita cele mai scăzute valori au fost consemnate între orele 01.00 şi 03.00.

"Cea mai scăzută temperatură din cursul nopţii a fost înregistrată la Joseni, minus 22,6 de grade Celsius. La primele ore ale dimineţii cerul s-a acoperit de nori şi temperaturile au început să crească uşor", a declarat luni, corespondentului MEDIAFAX, meteorologul Lajos Krisztina de la Staţia Miercurea Ciuc.

Conform sursei citate, minimele consemnate în celelalte localităţi ale judeţului Harghita în noaptea de duminică spre luni au fost de minus 21 de grade Celsius la Miercurea Ciuc, minus 19,1 grade la Topliţa, minus 15,6 grade la Odorheiu Secuiesc şi minus 13,4 grade la Bucin.

Meteorologii atenţionează că vremea se menţine geroasă şi în intervalul următor, cu minime de până la minus 19-20 de grade Celsius în depresiunile montane şi cu maxime negative.

La Miercurea Ciuc, temperatura maximă prognozată pentru ziua de luni nu va depăşi minus 10 grade Celsius.

Minima absolută a lunii decembrie în judeţul Harghita, de minus 33 de grade Celsius, a fost consemnată la Miercurea Ciuc în anul 1998.

În judeţul Covasna, cea mai scăzută temperatură s-a înregistrat la Întorsura Buzăului, unde luni dimineaţă au fost minus 23 de grade Celsius. La Sfântu Gheorghe, s-au înregistrat minus 18 grade Celsius, în timp ce în zona oraşului Baraolt au fost minus 17 grade Celsius, iar potrivit meteorologilor astfel de temperaturi scăzute se vor menţine şi în următoarele zile.

Cea mai scăzută temperatură din această iarnă a fost înregistrată, duminică dimineaţă, la Întorsura Buzăului, din judeţul Covasna, unde au fost minus 25 de grade Celsius.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici