La Miercurea Ciuc s-au înregistrat minus 23 de grade Celsius

Cea mai scăzută temperatură din ţară s-a înregistrat, luni, la Miercurea Ciuc, unde au fost minus 23 de grade Celsius. Meteorologul Tanko Karoly de la Staţia Meteo Miercurea Ciuc a declarat că minima s-a înregistrat în jurul orei 04.00.

45 afișări
Imaginea articolului La Miercurea Ciuc s-au înregistrat minus 23 de grade Celsius

La Miercurea Ciuc s-au înregistrat minus 23 de grade Celsius (Imagine: Nicu Mircea/Mediafax Foto)

"Este o temperatură extrem de scăzută pentru această perioadă a anului. Anul trecut, în 8 martie, minima a fost de 0 grade Celsius, iar maxima a fost de 6 grade. Astăzi maximele vor rămâne negative", a spus Tanko Karoly.

Gerul s-a menţinut şi în celelalte localităţi ale judeţului, înregistrându-se temperaturi minime de minus 22 de grade Celsius la Joseni, minus 17,4 grade la Bucin, minus 16,2 grade la Topliţa şi minus 12 grade la Odorheiu Secuiesc.

Cel mai mare strat de zăpadă, de 76 de centimetri, se înregistrează la Bucin.

Potrivit meteorologilor, vremea se va menţine geroasă şi în intervalul următor, pentru marţi fiind prognozate minime de minus 18 grade Celsius în Harghita.

Minima absolută a lunii martie în judeţul Harghita, de minus 29 de grade Celsius, a fost consemnată în anul 1986.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici