La Miercurea Ciuc s-au înregistrat minus 3 grade Celsius

Mercurul termometrelor a coborât până la minus trei grade Celsius, în noaptea de duminică spre luni, la Miercurea Ciuc, fiind cea mai scăzută temperatură din această toamnă înregistrată în mediul uban.

18 afișări
Imaginea articolului La Miercurea Ciuc s-au înregistrat minus 3 grade Celsius

La Miercurea Ciuc s-au înregistrat minus 3 grade Celsius (Imagine: Mediafax Foto)

"Temperatura a început să scadă după miezul nopții și dimineață am măsurat minus 3 grade Celsius în atmosferă. Este cea mai rece dimineață și pentru prima oară în acest sezon s-a depus și brumă. Prognoza meteo indică temperaturi negative și pentru dimineața de marți, în special în depresiunile montane", a declarat, luni, meteorologul de serrviciu de la Stația Miercurea Ciuc, Lajos Krisztina.

Temperaturi scăzute, negative sau în jurul valorii de zero grade Celsius, s-au înregistrat în majoritatea localităților harghitene: minus un grad Celsius la Toplița și Joseni, 1,2 grade Celsius la Stația de pe Vârful Bucin și doar 2 grade Celsius la Odorheiu Secuiesc.

Prima temeratură negativă consemnată în județ, de minus 0,5 grade Celsius, s-a înregistrat în prima zi de toamnă calendaristică tot la Miercurea Ciuc.

Minima absolută a lunii septembrie în judeţul Harghita a fost de minus 10 grade Celsius în anul 1977.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici