La Ministerul Transporturilor are loc dezbatarea asupra proiectului privind transportul de persoane

La cererea patronatelor din industria transporturilor, ministerul de resort organizează marţi şedinţa de dezbatere publică a proiectului privind transportul de persoane, care „poate provoca un haos începând cu jumătatea anului 2019”, conform Federaţiei Operatorilor Români de Transport (FORT).

115 afișări
Imaginea articolului La Ministerul Transporturilor are loc dezbatarea asupra proiectului privind transportul de persoane

La Ministerul Transporturilor are loc dezbatarea asupra proiectului privind transportul de persoane

Proiectul a generat nemulţumirea transportatorilor care, timp de cinci zile, au protestat în faţa ministerului, nemulţumiţi de propunerea de modificare a Ordinului 980/2011, dar şi de modul în care ministerul şi ministrul îi tratează, ameninţând că vor continua cu protestele dacă nu se retrag de pe ordinea de zi modificările propuse, oprind, totodată transportul de persoane în întreaga ţară.

Transportatorii apreciază că ministrul Lucian Şova doreşte modificarea Ordinului 980/2011, deoarece „are propria agendă”. „Dacă domnia sa consideră că noi suntem transportatorii autorizaţi români, pe care dânsul îi reprezintă şi trebuie să ne sprijine, atunci să gândească foarte bine, dacă noi, în acest moment, conform noile modificări făcute de domnia sa, putem avea timpul necesar să achiziţionăm aceste autobuze conform noilor caiete de sarcini. Noi spunem că nu. Dacă dânsul ne găseşte acest producător care să ne pună la dispoziţie 1.500-2.000 de autobuze noi, să ne spună, că ne ducem să ne cumpărăm”, a precizat atunci Vasile Ştefănescu, preşedintele COTAR. „Dacă nu, înseamnă că domnul ministru Şova are propria agenda, nu ştim de unde a venit cu ea, dar ştim că la Viena e un parc de câteva mii de autobuze. Dacă noi nu putem să achiziţionăm aceste autobuze, vor veni cei care le au deja cumpărate, pentru că noi nu am ştiut că domnia sa schimbă regulile în timpul jocului”, a adăugat preşedintele COTAR.

Transportatorii au anunţat că ar putea protesta, săptămâna aceasta, în faţa Guvernului. „Sunt sute de mii de persoane care circulă zilnic pe aceste rute interjudeţene şi judeţene. Dacă ni se aprobă protestul vom participa în jur de 2.000-2.500 de autobuze şi 1.500-2.000 de taximetrişti, iar în ţară se va opri transportul”, a spus preşedintele COTAR.

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici