La Pavilionul României de la Expo 2010 ar putea fi organizată o săptămână dedicată R. Moldova

Comisarul general al României la Expo 2010, Ferdinand Nagy, a anunţat, sâmbătă, că a discutat cu vicepremierul moldovean Valeriu Lazăr despre posibilitatea de a organiza, la pavilionul românesc de la Shanghai, o zi sau o săptămână dedicată Republicii Moldova.

86 afișări
Imaginea articolului La Pavilionul României de la Expo 2010 ar putea fi organizată o săptămână dedicată R. Moldova

La Pavilionul României de la Expo 2010 ar putea fi organizată o săptămână dedicată R. Moldova (Imagine: Miruna Badea/Mediafax Foto)

Comisarul general al României la Expo 2010, Ferdinand Nagy, a declarat, după deschiderea pavilioanelor României şi Republicii Moldova, că a discutat cu vicepremierul Republicii Moldova Valeriu Lazăr, ministru al Economiei, despre o serie de proiecte comune, pe parcursul desfăşurării expoziţiei, cum ar fi posibilitatea de a organiza, la pavilionul românesc de la Shanghai, o zi sau o săptămână dedicată Republicii Moldova.

"Vicepremierul Valeriu Lazar ne-a făcut o mare surpriză. Ne-a invitat dimineţă la deschiderea Pavilionului Republicii Moldova, apoi a venit dumnealui la noi. Cu această ocazie am discutat pentru a colabora în cele şase luni între pavilioanele noastre, dar şi între delegaţii. Am discutat, de asemenea, posibilitatea ca artiştii moldoveni să vină şi la pavilionul românesc. Şi am discutat, totodată, despre posibilitatea de a dedica o zi sau o săptămână din programul pavilionului românesc Republicii Moldova, ca un gest simbolic", a afirmat Nagy.

Pavilionului României la Expo 2010 a fost deschis, sâmbătă dimineaţă, la eveniment participând ministrul Econnomiei din Republica Moldova, Valeriu Lazăr, care este şi comisar general al Republicii Moldova, oameni de afaceri din Shanghai, precum şi oficiali din cadrul pavilioanelor vecine.

Pavilionul României la Expo 2010, o construcţie în formă de măr din care s-a tăiat o felie, cuprinde săli de expoziţie, ecrane multimedia, o sală de conferinţe, o scenă în jurul căreia pot sta 2.500 de spectatori şi un restaurant cu specific românesc.

Expo 2010 se va desfăşura pe durata a 184 de zile.

(Corespondenţă de la trimisul MEDIAFAX la Shanghai, Miruna Badea, miruna.badea@mediafax.ro)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici