La predarea portofoliului Mediului, Korodi i-a dăruit succesorului său bicicleta

Korodi Attila i-a predat, marţi, succesorului său Nicolae Nemirschi portofoliul Mediului, la finalul ceremoniei oferindu-i proaspăt numitului ministru în dar bicicleta pe care a folosit-o în timpul mandatului său.

49 afișări
Imaginea articolului La predarea portofoliului Mediului, Korodi i-a dăruit succesorului său bicicleta

La predarea portofoliului Mediului, Korodi i-a dăruit succesorului său bicicleta

"Este foarte bună, este fabricată în România şi am folosit-o cu succes. Există şi nişte piste pentru biciclete în Bucureşti, însă poate vor deveni mai late căci acum nu sunt prea bune", a spus ministrul Mediului în momentul în care i-a prezentat succesorului său cadoul.

Nemirschi a declarat jurnaliştilor că va folosi bicicleta, fiind familiarizat cu vehiculele pe două roţi, întrucât conduce o motocicletă.

Fostul ministru al Mediului a prezentat apoi realizările mandatului său amintind de proiectele precum marea debarasare, cel de taxare a pungilor la supermarket-uri sau programul "Casa verde" iniţiat în timpul mandatului său, dar şi de alte iniţiative pe care le-a preluat de la predecesorii săi lărgind însă sfera lor de aplicare.

Ministrul Korodi s-a declarat destul de mulţumit de realizările din mandatul său, însă a precizat că rămân foarte multe de făcut.

Printre minusurile ministeriatului său, Korodi a amintit lipsa unei decizii ferme în legătură cu organismele modificate genetic, problemele în crearea Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Ariilor Protejate sau neaplicarea legislaţiei în ceea ce priveşte deşeurile de construcţii.

Noul ministru, Nicolae Nemirschi, le-a cerut jurnaliştilor un răgaz pentru a se familiariza cu problemele ministerului precizând că va fi realizat un audit la Ministerul Mediului pentru a vedea exact ce anume lasă în gestiune vechea administraţie. "Va exista un audit, eu aşa sunt obişnuit. Luaţi termenul audit în sensul lui propriu, adică nu vom căuta neapărat ceva, ci vrem să vedem ce anume primim. Să existe un moment zero al ministeriatului meu, un moment de la care să ştiu pentru ce răspund", a spus Nemirschi.

În final, fostul şi actualul ministru s-au retras în cabinet pentru discuţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici