La Spitalul „Foişor” au ajuns primii pacienţi cu COVID-19

Patru pacienţi cu COVID-19 au ajuns deja la spitalul Foişor, iar transferul pacienţilor din unităţile de primiri urgenţe către unitatea spitalicească va continua, a anunţat sâmbătă, într-un video postat pe Facebook, secretarul de stat Raed Arafat.

2009 afișări
Imaginea articolului La Spitalul „Foişor” au ajuns primii pacienţi cu COVID-19

Precizările lui Arafat

Arafat spune că ultimul pacient din Spitalul Foişor a fost externat la ora 11, sâmbătă, iar în jurul orei 15:00 a fost emisă autorizaţia că spitalul poate primi pacienţi COVID pe 20 de paturi de terapie intensivă şi 90 de paturi cu oxigen.

În paralel s-a finalizat racordarea la curent a unităţii mobile de terapie intensivă de la spitalul Victor Babeş, mai mulţi pacienţi fiind transferaţi în respectiva unitate. Unitatea are o capacitate de 8 locuri, care au fost ocupate.

La ora 11, pe plan naţional erau 784 de cazuri în unităţile de primiri urgenţe din care în jur de 300 aveau nevoie de oxigen sau intubare.

În Bucureşti, în unităţile de primiri urgenţe, la ora 11:00 erau 159 de cazuri din care 8 erau intubaţi şi ventilaţi, 34 aveau nevoie de ventilaţie non-invazivă şi 83 cu necesar de oxigen. „Din aceşti pacienţi continuă transferul către Foişor şi unitatea de terapie intensivă de la Babeş”, a spus şeful DSU.

Raed Arafat spune că decizia de evacuare a pacienţilor spitalului Foişor a fost una corectă, chiar dacă a creat un disconfort pentru aceştia, iar evacuarea trebuia să înceapă în cursul amiezii şi nu noaptea. Decizia trebuia să pună la dispoziţia Bucureştiului 28 de paturi de terapie intensivă care au intrat în circuit şi 90 cu oxigen, pentru pacienţii aflaţi în unităţile de primiri urgenţe.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici