La universitate în Marea Britanie. Tinerii români nu sunt descurajaţi de Brexit, iar taxele de studiu par să ţină cu ei

  • Tinerii români îşi păstrează interesul ridicat pentru studiile în Marea Britanie.
  • Universităţile din Anglia au anunţat că vor veni în sprijinul europenilor prin a nu modifica taxele de studiu după Brexit.
389 afișări
Imaginea articolului La universitate în Marea Britanie. Tinerii români nu sunt descurajaţi de Brexit, iar taxele de studiu par să ţină cu ei

Compania de consultanţă educaţională IntegralEdu a transmis că tinerii români sunt interesaţi să studieze în continuare în Marea Brtianie, tendinţa fiind remarcată încă de la sfârşitul anului trecut când mai multe instituţii de învăţământ britanice au anunţat că vor veni în sprijinul europenilor prin a nu modifica taxele de studiu după Brexit. Astfel, cele mai multe dintre ele acordă automat burse pentru europeni. Studenţii din afara Marii Britanii vor beneficia, în aceste condiţii, de acelaşi nivel de taxe ca cetăţenii britanici.

„Deja 20 de universităţi de prestigiu din Marea Britanie, din portofoliul nostru educaţional, au implementat diverse scheme bursiere pentru studenţii din UE, menţinând astfel taxa la acelaşi nivel ca înainte de Brexit. Dacă studenţii internaţionali plătesc în medie între 13.000 şi 20.000 de lire pe an, bursele acordate de unele universităţi pentru europeni pot acoperi chiar şi 30-40% din taxă, astfel că, în unele cazuri, un student care vine din UE poate plăti chiar mai puţin decât un cetăţean britanic. În plus, universităţile se angajează să menţină acest sistem de taxe pe toată durata studiilor”, declară Ana Maria Papp, manager IntegralEdu.

O ediţie virtuală a târgului educaţional World Education Fair (WEF), va avea loc în data de 18 februarie, între orele 14.00 - 18.00 şi va reuni peste 30 instituţii participante din Europa şi SUA, unde cele mai multe instituţii participante sunt chiar din Marea Britanie.

Tinerii care doresc să studieze în Marea Britanie pot să participe la prezentări sau să discute personal cu reprezentanţii universităţilor în cadrul evenimentului.

La ediţia virtuală vor fi prezente şi universităţi din Austria, Italia, Elveţia, Belgia, SUA, Danemarca şi Olanda.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici