Laitenberger: Referirea la Schengen nu se regăseşte în raportul final pentru a nu crea confuzie

Menţiunea referitoare la problema aderării la Spaţiul Schengen a fost scoasă din raport pentru a nu crea confuzie, având în vedere că nu există o legătură practică între MCV şi aderarea la Spaţiul Schengen, a declarat purtătorul de cuvânt al CE, Johannes Laitenberger.

9 afișări
Imaginea articolului Laitenberger: Referirea la Schengen nu se regăseşte în raportul final pentru a nu crea confuzie

Laitenberger: Referirea la Schengen nu se regăseşte în raportul final pentru a nu crea confuzie

Întrebat în legătură cu faptul că raportul final adoptat miercuri în privinţa României nu mai conţine referirea la Schengen, Laitenberger a spus că aderarea la Spaţiul Schengen se face în funcţie de criterii concrete şi "nu există o legătură practică între cele două".

"S-ar genera o confuzie", a explicat purtătorul de cuvânt.

Purtătorul de cuvânt a spus că, în ceea ce priveşte aderarea la Schengen, trebuie îndeplinite anumite condiţii, după care statele membre vor hotărâ dacă pot sau nu să accepte România şi Bulgaria în această zonă.

Întrebat care au fost motivele pentru care varianta finală, spre deosebire de cele preliminare ale raportului, nu conţine referire la aderarea la Schengen, purtătorul de cuvânt a spus că "ceea ce contează, în final, este decizia Colegiului Comisarilor". El a refuzat să comenteze variante preliminare de raport şi a recomandat ca pe viitor să se acorde mai puţină atenţie "variantelor preliminare" şi mai multă atenţie "deciziilor finale".

Citeşte aici varianta în limba română a raportului

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici