Laitenberger: România a făcut progrese în reforma Justiţiei prin adoptarea celor două coduri

România a făcut progrese în procesul de reformă prin adoptarea celor două coduri şi începerea procedurilor pentru adoptarea celor două coduri de procedură civilă şi penală, a declarat, miercuri, Johanes Laitenberger, purtător de cuvânt al CE.

16 afișări
Imaginea articolului Laitenberger: România a făcut progrese în reforma Justiţiei prin adoptarea celor două coduri

Laitenberger: România a făcut progrese în reforma Justiţiei prin adoptarea celor două coduri (Imagine: Mediafax Foto)

El a menţionat de asemenea, în prezentarea raportului, parcursul pozitiv al activităţii DNA precum şi rezultatele eficiente înregistrate de ANI.

"Totuşi, eforturile de reformă sunt în continuare fragmentate iar procesul este politizat", a spus Laitenberger.

El a citit de asemenea fragmente din raport, menţionând faptul că cele două coduri au fost "updatate" dar nu au au fost adoptate altele noi.

Laitenberger a subliniat că "este nevoie de un consens deplin în spatele reformelor".

CE a adoptat, miercuri, în ultimul colegiu al comisarilor înaintea vacanţei, rapoartele pe tema progreselor în domeniul Justiţiei pentru România şi Bulgaria.

Raportul arată că nu sunt îndeplinite condiţiile pentru invocarea clauzei de salvgardare, că MCV trebuie să continue şi că următorul raport va fi prezentat în vara anului 2010.

În document se menţionează că România a recâştigat impulsul în ceea ce priveşte procesul de reformă dar, pentru a putea demonstra progrese susţinute, procesul de reformă judiciară nu ar trebui politizat.

Citeşte varianta în limba română a Raportului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici