Laura Codruţa Kovesi, despre trecerea Inspecţiei Judiciare în subordinea Ministerului Justiţiei: Câte anchete cu politicieni vor mai putea fi făcute?

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, susţine că instituţia pe care o conduce nu este de acord cu trecerea Inspecţiei Judiciare în subordinea Ministerului Justiţiei, precizând că instituţia ar fi subordonată politic.

783 afișări
Imaginea articolului Laura Codruţa Kovesi, despre trecerea Inspecţiei Judiciare în subordinea Ministerului Justiţiei: Câte anchete cu politicieni vor mai putea fi făcute?

Laura Codruţa Kovesi, despre trecerea Inspecţiei Judiciare în subordinea Ministerului Justiţiei: Câte anchete cu politicieni vor mai putea fi făcute

"Atunci când inspecţia este subordonată unui om politic este o problemă. Instiţutiile din sistemul judiciar trebuie să fie independente. Nu trebuie subordonată politic. Inspecţia a mai fost în 2004 subordonată Ministerului Justiţiei. Ministrul avea posibilitatea să dea dispoziţia deschiderii unei ancheta penale. Câte anchete în care sunt implicaţi membri ai unui partid politic vor mai putea fi făcute?

Nu am văzut nicio notă de fundamentare", a declarat Laura Codruţa Kovesi la EuropaFm.

În ceea ce priveşte Inspecţia Judiciară şi controlul făcut de inspectori la DNA, Kovesi a precizat că a sesizat CSM în legătură cu procedura şi metodologia de efectuare a controlului.

"A fost un lucru inedit, o parte a echipei a decis să ne prezinte concluziile verbal, altă parte în scris. Plecând de la acest lucru, am făcut solicitare către CSM cu privire la anumite chestiuni de procedură care trebuiesc lămurite înainte de a se da raportul. Că dacă nu e tratată unitar poate influenţa raportul. E o solicitare care se referă la chestiuni de procedură şi metodologie. Ne dorim să apară raportul dar să ne şi lămurim pe proceduri şi metodologii ca acest raport să nu poate fi contestat", a precizat Kovesi.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici