Lazăr, despre ancheta in rem privind comunicatul Parchetul General: Insinuările urmăresc destabilizarea

Procurorul general Augustin Lazăr a precizat, printr-un comunicat, după ce a apărut în spaţiul public că s-a demarat o cercetare in rem privind o informare de presă a Parchetului General ce viza extrădarea lui Nicolae Popa, că insinuările destabilizarea PÎCCJ.

1274 afișări
Imaginea articolului Lazăr, despre ancheta in rem privind comunicatul Parchetul General: Insinuările urmăresc destabilizarea

Lazăr, despre ancheta in rem privind comunicatul PG: Insinuările urmăresc destabilizarea

„Referitor la afirmaţiile lansate în spaţiul public de către unele instituţii media privind modul de gestionare a activităţii de comunicare publică, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, domnul Augustin Lazăr, face următoarea precizare: “În calitate de procuror general, am exercitat atribuţiile de comunicare publică conform dispoziţiilor legale în vigoare. Orice insinuări privind încălcări ale legii de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie sunt neavenite şi urmăresc destabilizarea Ministerului Public”, se arată în mesajul procurorului general Augustin Lazăr, transmis printr-un comunicat de presă.

Precizările vin după ce procurorii de la Secţia de anchetare a magistraţilor au extins cercetările în dosarul Laurei Codruţa Kovesi şi anchetează modul în care a fost redactat un comunicat de presă al Parchetului General din 9 ianuarie 2017 privind extrădarea lui Nicolae Popa, au precizat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

Potrivit aceloraşi surse, faptele ancheta in rem sunt favorizarea făptuitorului şi fals în declaraţii.

Comunicatul de presă supus cercetărilor şi transmis de către reprezentanţii Parchetului General în data de 9 ianuarie 2017 este: „Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie au dispus prin ordonanţă începerea urmăririi penale cu privire la faptă, respectiv infracţiunea de abuz în serviciu, în cauza având ca obiect informaţiile făcute publice prin intermediul unor înregistrări difuzate în mass-media cu privire la o serie de afirmaţii făcute de fostul deputat Sebastian Ghiţă. Cercetările în acest dosar vizează toate aspectele prezentate opiniei publice de către persoana anterior menţionată prin intermediul înregistrărilor difuzate.

În acest context, precizăm că, în urma verificărilor efectuate, a rezultat că aducerea în ţară a inculpatului Nicolae Popa a fost efectuată de către Poliţia Română, iar costurile aferente transportului au fost achitate integral de către această instituţie. Cercetările se vor efectua în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor de fapt şi de drept”.

În acest dosar în care au fost extinse cercetările, fostul procuror şef al DNA Laura Codruţa Kovesi a declarat vineri, la ieşirea de la audierile din Secţia pentru Investigarea Magistraţilor, că i s-a adus la cunoştinţă calitatea de suspect şi că a făcut două cereri de recuzare.

Kovesi a mai spus că nu a fost dispusă o măsură preventivă în cazul său. Procurorul de caz este Adina Florea, iar cererea de recuzare a ei din dosar a fost respinsă de către şeful Secţiei de anchetă, Gheorghe Stan.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici