Lăzăroiu va cere ministrului spaniol al Muncii clarificarea mai multor aspecte neînţelese

Ministrul Muncii, Sebastian Lăzăroiu, s-a întâlnit, joi, cu asociaţiile de români din Spania, care au reclamat că nu înţeleg cum îi afectează măsurile anunţate de Guvernul spaniol, solicitând ministrului să ceară clarificări omologului, Valeriano Gomez, au delcarat, pentru MEDIAFAX, surse oficiale.

304 afișări
Imaginea articolului Lăzăroiu va cere ministrului spaniol al Muncii clarificarea mai multor aspecte neînţelese

Ministrul Muncii, Sebastian Lăzăroiu (Imagine: Adrian Stoicoviciu/Mediafax Foto)

Ministrul Sebastian Lăzăroiu a transmis comunităţii de români că Spania are nevoie de românii care muncesc acolo şi că sub nicio formă măsurile anunţate nu sunt atât de grave pe cât au fost interpretate, precizând că nu-i va afecta pe cei care muncesc deja acolo.

Potrivit surselor citate, ministrul Muncii s-a întâlnit cu reprezentanţii asociaţiilor de români pentru a primi întrebări, dar şi pentru a i se prezenta diferite situaţii, astfel încât să fie corect informat la întâlnirea cu ministrul spaniol al Muncii, Valeriano Gomez.

Comunitatea de români a cerut să se explice clar unele aspecte care nu au fost încă înţelese cu privire la introducerea restricţiilor pe piaţa muncii pentru români.

"Au cerut să li se explice clar cine este afectat, cine nu şi în ce constă introducerea moratorului", au precizat sursele citate.

Sebastian Lăzăroiu a asigurat reprezentanţii comunităţii de români din Spania că va cere omologului său să fie clarificate unele aspecte care nu au fost înţelese, transmiţându-le în acelaşi timp că înţelege situaţia statului spaniol, având în vedere şomajul ridicat, şi că românii nu ar trebui să intre în panică deoarece măsura de restricţionare este provizorie.

La ora transmiterii acestei ştiri, ministrul Muncii, Sebastian Lăzăroiu, are o întrevedere cu omologul spaniol, Valeriano Gomez.

Restricţiile pentru muncitorii români, adoptate, vineri, de Guvernul spaniol, au caracter temporar şi vor fi revizuite în funcţie de evoluţia pieţei muncii, a anunţat Executivul de la Madrid.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici