LECŢIE DE VIAŢĂ: Povestea copilului care îşi face temele în farmacie. "Vreau să devin medic şi îmi place mult să învăţ". Inspectoratul Şcolar General va face demersuri pentru a-l ajuta pe micuţ - VIDEO

Un băieţel de opt ani, elev în clasa întâi la o şcoală din Craiova, îşi face în fiecare zi temele într-un plafar din centrul oraşului, ajutat de o farmacistă întrucât părinţii lui nu ştiu carte, copilul spunând că îi place să meargă la şcoală şi nu a lipsit de la niciun curs de la începutul anului. După ce a aflat povestea băieţelului, conducerea Inspectoratului Şcolar General a spus că va face demersuri pentru a-l ajuta pe micuţ.

3809 afișări
Imaginea articolului LECŢIE DE VIAŢĂ: Povestea copilului care îşi face temele în farmacie. "Vreau să devin medic şi îmi place mult să învăţ". Inspectoratul Şcolar General va face demersuri pentru a-l ajuta pe micuţ - VIDEO

LECŢIE DE VIAŢĂ: Povestea copilului care îşi face temele în farmacie.

A.D. este elev în clasa întâi la Şcoala Generală a Liceului "Petrache Trişcu" din Craiova.

El provine dintr-o familie nevoiaşă, iar părinţi lui nu au mers niciodată la şcoală şi abia reuşesc să facă rost de hrană de la o zi la alta.

Băiatul susţine că îi place să meargă la şcoala, îi place să citească, să scrie şi vrea să realizeze ceva în viaţă, mai ales că dascălii şi vecinii i-au spus că dacă va învaţa va avea bani de haine şi de mâncare fără să mai fie nevoie să apeleze la mila celor din jur.

Aşa că băiatul merge la şcoală, iar după cursuri îşi face temele cu farmacista de la plafarul aflat în apropiere de casa lui.

Femeia spune că băiatul este foarte ascultător şi are o minte ageră.

"Vine singur la mine să facem temele. Când era mai mic era un năzdrăvan, dar acum este de nerecunoscut. Îi place să meargă la şcoală şi este foarte atent la ore. Nu trebuie să repet cu el decât odată sau de două ori ce are de învăţat", a declarat Elena Văcuţ, farmacista care îl ajută pe copil la teme.

A.D. spune că în fiecare zi ajunge primul la şcoală şi că vrea să devină medic.

"Vreau să devin medic şi îmi place mult să învăţ. Doamna farmacistă mă ajută foarte mult. Cu dânsa îmi fac temele în fiecare zi. Mama nu ştie să facă lecţiile cu mine. Am învăţat multe lucruri care mă ajută pe mine la ore", a povestit băiatul.

El este primul copil din familia sa care merge la şcoală, însă părinţii nu au bani să-i cumpere cele necesare.

"Eu nu am cu ce să îl ajut. Nu avem bani suficienţi să mâncăm, dar să mai dăm şi pe haine. El sărăcuţu vrea să aibă ce au şi colegii lui, dar nu se poate. Mă bucur că îi place la şcoală şi merge zilnic", a spus mama băiatului.

După ce a aflat povestea băieţelului, conducerea Inspectorului Şcolar General a spus că va face demersuri pentru a-l ajuta pe micuţ.

"Am fost astăzi (n.r. - joi) la şcoala la care învaţă şi am aflat că şi la ore este foarte atent. Învăţătoarea lui mi-a spus că deşi anul şcolar abia a început, el deja are rezultate bune la învăţătură. M-a impresionat dorinţa acestui copil de a-şi depăşi condiţia şi îl voi ajuta. O să contactez mai multe asociaţii neguvernamentale care sprijină copiii aflaţi în situaţia lui", a declarat Georgică Bercea, inspectorul şcolar general.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici