Lege: Mopede şi motociclete fără triunghiuri reflectorizante, trusa de prim-ajutor şi extinctor

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, marţi, legea care exceptează posesorii de permis pentru categoriile AM, A1, A2 şi A de la obligaţia de a avea supra lor triunghiuri reflectorizante, trusa de prim-ajutor şi extinctor.

823 afișări
Imaginea articolului Lege: Mopede şi motociclete fără triunghiuri reflectorizante, trusa de prim-ajutor şi extinctor

Lege: Mopede şi motociclete fără triunghiuri reflectorizante, trusa de prim-ajutor şi extinctor

Legea completează articolul 8 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.195/2002, stabilind exceptarea posesorilor de permis pentru categoriile AM, A1, A2 şi A de la obligaţia de a deţine asupra lor triunghiuri reflectorizante, trusa de prim-ajutor şi extinctor.

„Pentru a fi conduse pe drumurile publice, autovehiculele, cu excepţia celor din categoriile AM, A1, A2 şi A, tractoarele agricole sau forestiere şi tramvaiele trebuie să fie dotate cu trusă medicală de prim-ajutor, două triunghiuri reflectorizante şi un stingător de incendiu, omologate”, potrivit legii promulgată marţi..

Camera Deputaţilor a aprobat legea pe 11 martie, în calitate de for decizional.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici