Legea cumulului pensie-salariu, trimisă Parlamentului în două săptămâni

Guvernul va trimite Parlamentului, în maximum două săptămâni, un proiect de lege prin care va interzice cumularea pensiei cu salariul de la stat în cazul persoanelor ieşite la pensie în baza unor legi speciale, după ce actul normativ va fi discutat cu partenerii sociali, a afirmat premierul Emil Boc.

48 afișări
Imaginea articolului Legea cumulului pensie-salariu, trimisă Parlamentului în două săptămâni

Legea cumulului pensie-salariu, trimisă Parlamentului în două săptămâni (Imagine: Mediafax Foto)

El a declarat din nou, sâmbătă seara, că ţinta Guvernului în acest caz nu sunt actorii, profesorii sau asistenţii maternali pensionari, ci oprirea risipei banului public prin cumularea unor venituri de sute de milioane de lei vechi.

Premierul a asigurat că proiectul de lege va fi discutat cu partenerii sociali, în Consiliul Economic şi Social, şi că ultimul cuvânt va aparţine Parlamentului.

El a amintit totodată că Executivul nu va elimina sporurile salariale prevăzute de Comisia Europeană, ci doar pe cele nejustificate, tot după discuţii prealabile cu partenerii sociali.

Citește și:

Guvernul va propune interzicerea cumulului pensie-salariu pentru "bugetarii de lux"

OUG care interzice cumulul pensie-salariu este neconstituţională

Avocatul Poporului a contestat la CC ordonanţa privind cumulul pensiei cu salariul

Guvernul obligă pensionarii angajaţi în instituţii publice să opteze între pensie şi salariu - surse

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici