Legea Curţii de Conturi, constituţională

Curtea Constituţională a decis, miercuri, cu unanimitate de voturi, că este constituţională Legea Curţii de Conturi, respingând sesizarea unor deputaţi care au reclamat faptul că texte din legea trimisă la promulgare au fost scoase din conţinut sau introduse.

96 afișări
Imaginea articolului Legea Curţii de Conturi, constituţională

Legea Curţii de Conturi, constituţională (Imagine: Mediafax Foto)

Curtea a lua în dezbatere, miercuri, sesizarea formulată de un număr de 60 de deputaţi, în temeiul articolului 147, litera a, din Constituţie, cu privire la neconstituţionalitatea Legii pentru modificarea şi completarea Legii 94/1992 referitoare la organizarea şi funcţionarea Curţii de Conturi.

Concret, autorii sesizării au invocat încălcarea prevederilor constituţionale menţionate, prin aceea că legea a fost adoptată de cele două Camere ale Parlamentului fără a ţine seama de conţinutul cererii de reexaminare formulată de preşedintele României, întrucât unele texte din legea trimisă la promulgare au fost scoase din conţinutul legii la data reexaminării sale, iar altele "au fost introduse, ca noi, cu toate că nu au făcut obiectul cererii de reexaminare".

Curtea a constatat că legea privind Curtea de Conturi este constituţională, întrucât textele eliminate sau nou introduse cu ocazia reexaminării legii - având legătură cu cele sesizate în cererea formulată de preşedintele României - nu încalcă prevederile articolului 77, alineatul 2, din Constituţie.

Decizia Curţii Constituţionale se publică în Monitorul Oficial al României şi se comunică şefului statului în vederea promulgării legii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici