Legea de salarizare unitară nu va fi aplicată angajaţilor BNR, CNVM, CSA şi CSSPP

Legea de salarizare unitară în sectorul bugetar nu va fi aplicată în cazul angajaţilor Băncii Naţionale a României (BNR), Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare (CNVM), Comisiei de Supravegere a Asigurărilor (CSA) şi Comisiei de Supravegere a Sistemului Pensiilor Private (CSSPP), a decis Guvernul.

90 afișări
Imaginea articolului Legea de salarizare unitară nu va fi aplicată angajaţilor BNR, CNVM, CSA şi CSSPP

Legea de salarizare unitară nu va fi aplicată angajaţilor BNR, CNVM, CSA şi CSSPP (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)

Legea va fi aplicată în cazul personalului din autorităţi şi instituţii publice, respectiv Parlamentul, Administraţia Prezidenţială, Autoritatea judecătorească, Guvernul, ministerele, celelalte organe de specialitate ale administraţiei publice centrale, alte autorităţi publice, autorităţi administrative autonome, precum şi instituţiile din subordinea acestora finanţate integral din buget.

Noul sistem de salarizare în sectorul public va fi de asemenea aplicat personalului din autorităţi şi instituţii publice finanţate din venituri proprii şi subvenţii acordate de la buget, precum şi personalului din autorităţile şi instituţiile publice finanţate integral din venituri proprii.

"Dispoziţiile prezentei legi nu se aplică Băncii Naţionale a României, Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare, Comisiei de Supravegere a Asigurărilor şi Comisiei de Supravegere a Sistemului Pensiilor Private", se arată însă în forma finală a proiectului de lege aprobată de Guvern.

Documentul stabileşte în mod distinct că trecerea de la actualul sistem de salarizare la noul sistem de salarizare va fi realizată în mod etapizat, astfel încât, în perioada de implementare, nicio persoană să nu înregistreze o diminuare a salariului brut de care beneficiază potrivit actualelor reglementări.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici