Legea liberei circulaţii a cetăţenilor români s-a modificat. Copiii de peste 16 ani pot călători neînsoţiţi, cu anumite condiţii

  • Legea privind regimul liberei circulaţii a cetăţenilor români în străinătate s-a modificat.
  • Copiii de peste 16 ani pot călători neînsoţiţi, dar numai cu acordul părinţilor sau al reprezentanţilor legali.
  • Poliţiştii de frontieră permit ieşirea din România în baza unui document de călătorie individual sau al unei cărţi de identitate şi în baza unei declaraţii notariale.
2225 afișări
Imaginea articolului Legea liberei circulaţii a cetăţenilor români s-a modificat. Copiii de peste 16 ani pot călători neînsoţiţi, cu anumite condiţii

Legea privind regimul liberei circulaţii a cetăţenilor români în străinătate s-a modificat. Copiii cu vârsta de peste 16 ani scapă de obligaţia de a fi însoţiţi de un adult atunci când călătoresc în străinătate, informează Aleph News.

Copiii de peste 16 ani pot călători neînsoţiţi, dar numai cu acordul părinţilor sau al reprezentanţilor legali şi asta doar în anumite situaţii. Acordul părinţilor se poate demonstra cu ajutorul unei declaraţii notariale. Mai exact, poliţiştii de frontieră permit ieşirea din România în baza unui document de călătorie individual sau al unei cărţi de identitate şi în baza unei declaraţii notariale a ambilor părinţi sau a unuia dintre ei.

Minorul care a împlinit vârsta de 16 ani, titular al unui document de călătorie individual saual unei cărţi de identitate, care urmează să se deplaseze în străinătate în vizită la rude, pentru studii, pentru a participa la concursuri oficiale sau pentru a urma un tratament medical fără de care viaţa ori sănătatea îi este pusă în pericol şi prezintă acte doveditoare în acest sens, poate călători în străinătate neînsoţit de o persoană fizică majoră.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici