Legişti: Învăţătoarea din Curtea de Argeş care şi-a ucis mama cu 170 de lovituri de cuţit avea discernământ

Învăţătoarea în vârstă de 37 de ani din Curtea de Argeş care la începutul lunii iunie şi-a ucis mama cu 170 de lovituri de cuţit avea discernământ în momentul comiterii crimei, au stabilit medicii legişti în urma expertizei psihiatrice.

377 afișări
Imaginea articolului Legişti: Învăţătoarea din Curtea de Argeş care şi-a ucis mama cu 170 de lovituri de cuţit avea discernământ

Legişti: Învăţătoarea din Curtea de Argeş care şi-a ucis mama cu 170 de lovituri de cuţit avea discernământ (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit unor surse judiciare, reprezentanţii Institutului Naţional de Medicină Legală "Mina Minovici", care au evaluat-o pe femeie la Spitalul Penitenciar Jilava, au stabilit că învăţătoarea nu are nicio afecţiune psihică şi avea discernământ în momentul comiterii faptei.

În prezent, învăţătoarea Elena Mirela Marinescu se află în arestul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Argeş, are avocat din oficiu şi este vizitată doar de soţul său. Dacă va fi găsită vinovată de omor deosebit de grav, ea riscă o pedeapsă cu închisoarea de până la 25 de ani.

Elena Mirela Marinescu, în vârstă de 37 de ani, învăţătoare la clasa a IV-a C a Şcolii Generale nr. 4 din Curtea de Argeş, a fost arestată preventiv, în 2 iunie, fiind acuzată că şi-a ucis mama cu 170 de lovituri de cuţit.

Învăţătoarea a predat timp de 14 ani la Şcoala Generală nr. 4 Mircea cel Bătrân din Curtea de Argeş, este căsătorită şi are un copil de şapte ani care este elev la aceeaşi unitate de învăţământ.

Anchetatorii au stabilit că învăţătoarea Elena Mirela Marinescu nu avea din anul 2010 avizul psihologic. După acest incident, directorul şcolii din Curtea de Argeş unde preda femeia a demisionat, asumându-şi greşeala de a nu duce cadrele didactice la verificarea psihologică.

Avocata învăţătoarei spunea că femeia regretă fapta şi se gândeşte numai la fiica ei în vârstă de şapte ani, susţinând că incidentul s-a petrecut din cauză că mama sa o provoca permanent.

"Femeia mi-a spus că şi-a omorât mama pe fondul unor neînţelegeri persistente şi a climatului familial în care trăia. Spune că mama sa nu i-a dat suma de aproximativ 450 de milioane de lei vechi, bani care se aflau într-un cont la bancă şi care îi aparţineau clientei mele. Este o persoană introvertită, nu avea cui să-şi spună supărările, soţul lucra noaptea la o hidrocentrală, nu îi oferea tandreţe.(...) Este în stare de şoc, regretă şi se gândeşte numai la fiica ei. Spune că tragedia a avut loc din cauza mamei sale, care a provocat-o permanent", afirma Andreea Pana, avocata învăţătoarei.

Ea a mai spus că femeia şi-a lovit cu cuţitul mama, scena crimei durând aproximativ 20 de minute. Ulterior, învăţătoarea şi-a lăsat victima pe un scaun, încă în viaţă, şi s-a dus să cumpere medicamente soacrei sale, iar la întoarce a sunat la 112 pentru a anunta că şi-a găsit mama moartă, mai spunea avocata învăţătoarei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici