Legiştii au stabilit că băieţelul de la Spitalul Marie Curie nu a fost agresat de părinţi

Copilul de doi ani de la Spitalul Marie Curie care a decedat în urmă cu o zi nu a fost agresat de părinţi, contuzia de la nivelul capului fiind produsă de lovirea de o suprafaţă dură cum ar fi nisipul sau pământul, au declarat, vineri, agenţiei MEDIAFAX, surse din cadrul INML.

160 afișări
Imaginea articolului Legiştii au stabilit că băieţelul de la Spitalul Marie Curie nu a fost agresat de părinţi

Legiştii au stabilit că băieţelul de la Spitalul Marie Curie nu a fost agresat de părinţi (Imagine: www.legmed.ro)

Potrivit surselor citate, în raportul medico-legal realizat, vineri, de Institutul Naţional de Medicină Legală (INML) "Mina Minovici" se arată că băieţelul nu prezenta niciun fel de leziune osoasă, nouă sau veche, în afara loviturii de la cap.

"Nu putem spune că acest copil era bătut. Nu putem spune că a fost lovit cu obiect dur în cap de către cineva, întrucât nu există leziuni la cap care să confirme o astfel de agresiune. La cap, între piele şi os era sânge care, cel mai probabil, provenea de la o cădere pe suprafaţă mare, dură de gen nisip sau pământ, în niciun caz beton", au precizat sursele citate.

Expertiza nu susţine ipoteza unui copil agresat sau bătut, ci mai degrabă faptul că a fost un accident prin cădere şi lovire de un plan dur.

Copilul de doi ani internat, în urmă cu o săptămână, în comă, cu hemoragie intracraniană şi contuzii, la Spitalul Marie Curie din Capitală a decedat, joi dimineaţă, din cauza complicaţiilor, a declarat, pentru MEDIAFAX, managerul unităţii medicale, Daniel Buzatu.

Acesta a precizat că actele medicalo-legale în cazul copilului vor fi trimise Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 şi Institutului Naţional de Medicină Legală.

Băieţelul în vârstă de doi ani a fost adus de părinţi, vinerea trecută, în comă la Spitalul Bagdasar-Arseni din Capitală. Medicii l-au supus imediat unui examen la computerul tomograf şi au constatat că micuţul are hemoragie intracraniană şi contuzie, dar nu poate fi operat. Copilul a fost transferat, în aceeaşi zi, la Spitalul Marie Curie, fiind internat la Secţia Terapie Intensivă, în stare foarte gravă.

După ce au văzut lovitura din creştetul capului, unii medici de la Spitalul de Urgenţă Bagdasar-Arseni au fost convinşi că micuţul a fost victima unei agresiuni. "Aşa cum arăta lovitura este greu de presupus că băiatul s-ar fi lovit, dar anchetatorii vor stabili cauza traumatismului", preciza atunci medicul din urgenţă, care, după ce a văzut copilul, a sesizat Poliţia.

Medicii legiştii nu au putut confirma, dar nici infirma atunci faptul că băieţelul a fost victima agresiunii părinţilor, anchetatorii fiind cei care vor stabili cu exactitate ce s-a întâmplat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici