Legiunea rusă care luptă în Ucraina împotriva soldaţilor lui Putin

Luaţi prizonieri, soldaţi ruşi îmbracă acum haina militară a Ucrainei şi luptă contra invadatorilor.

24961 afișări
Imaginea articolului Legiunea rusă care luptă în Ucraina împotriva soldaţilor lui Putin

Legiunea rusă care luptă în Ucraina împotriva soldaţilor lui Putin

Într-un videoclip lansat pe contul de Telegram al Legiunii „Libertatea Rusiei” şi apoi redistribuit pe pagina oficială a Direcţiei de Informaţii ucrainene apare unul dintre numeroşii soldaţi ruşi capturaţi în război de ucraineni. „Libertatea Rusiei” este o nouă brigadă, care potrivit presei locale, ar fi formată din foşti militari ai armatei ruse care, după capturarea lor, au decis să continue războiul luând parti împotriva soldaţilor lui Putin.

După cum relatează chiar Legiunea, bărbatul din videoclip făcea parte din brigada 70 de puşcaşi motorizaţi: „Am văzut cum erau folosite armele în oraşe paşnice. Oraşe precum Harkov şi Mariupol au fost şterse de pe faţa pământ. Am văzut filme în care s-au folosit bombe cu fosfor”, a spus el.

Soldatul continuă cu un avertisment către conaţionalii săi: „Ţara noastră se poate transforma într-o a doua Coreea de Nord: izolată. Nu vreau ca familia mea să plătească preţul şi nu vreau ca poporul meu să treacă prin toate astea. Vreau să se termine cât mai curând posibil şi că oamenii îşi dau seama că nu avem nevoie de acest război şi că am fost trimişi aici din motive greşite şi nu pentru ideile pe care ni le-au sădit în cap”.

Şi apelul final: „Aş dori să cer tuturor militarilor să nu meargă în Ucraina. Chiar şi riscând acţiuni penale sau administrative din partea superiorilor lor pentru nerespectarea ordinelor. Recomand băieţilor să se alăture "Libertatea Rusiei". Aceasta este singura mişcare care constituie acum opoziţia”.

Potrivit presei ucrainene, sunt câteva sute de legionari care, după ce au fost analizaţi de serviciile de contrainformaţii de la Kiev, continuă bătălia înlocuind stemele ruseşti cu cele ucrainene. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici