Liber la plimbări cu bicicletele primăriei în Constanţa

Sistemul de bike sharing va fi din nou funcţional, de la 1 martie, în Constanţa, orice persoană care are peste 14 ani - turist sau localnic - putând avea acces gratuit la cele 390 de biciclete puse la dispoziţie de Primărie.

321 afișări
Imaginea articolului Liber la plimbări cu bicicletele primăriei în Constanţa

Sistemul de bike sharing va fi din nou funcţional în Constanţa

Cei care au carduri CT Bike se pot bucura, de la 1 martie de sistemul de bike sharing, care va fi din nou funcţional, potrivit anunţului transmis miercuri de Primăria Constanţa.

Astfel, constănţenii şi turiştii vor avea din nou acces, în mod gratuit, la cele 390 de biciclete puse la dispoziţie de Primăria Constanţa.

„Cardurile emise anii trecuţi sunt valabile în continuare, fiind reactivate automat, dacă a fost accesat sistemul măcar o dată. Orice persoană,turist sau localnic, cu vârsta de peste 14 ani poate solicita, în mod gratuit, pe baza cărţii de identitate, de la ghişeele de informaţii din cadrul agenţiilor SPIT, un card de utilizator.

Bicicleta poate fi utilizată timp de maxim două ore, indiferent de numărul de închirieri zilnice. Intervalul minim între utilizări este de 10 minute”, transmite Primăria Constanţa, într-un comunicat de presă.

Cardul CT bike, condiţie obligatorie

Pentru a putea folosi echipamentul, utilizatorii trebuie să respecte câteva condiţii: trebuie să deţină un card CT Bike, să se încadreze în intervalul orar 07:00 - 24:00, de luni până duminică, ultima închiriere se poate face până la ora 22:00, echipamentul va putea fi ridicat şi returnat de la orice staţie de biciclete în regim self-service, iar utilizatorul poate închiria simultan doar o bicicletă.

Nu pot fi subînchiriate, folosite la curse de biciclete, pentru transportul de pasageri sau în situaţii de vânt puternic sau furtuni.

De asemenea, utilizatorii au la dispoziţie numărul de telefon cu tarif normal 0371.787.778, disponibil 7 zile din 7, în intervalul orar 07:00-24:00 (robot telefonic 24:00-07:00), unde pot semnala orice problemă.

Toate staţiile pentru biciclete sunt supravegheate video 24 de ore din 24, pentru creşterea nivelului de siguranţă şi combaterea faptelor antisociale.

Funcţionarea sistemului de bike sharing a fost întreruptă din 1 decembrie 2021, iar de atunci s-a făcut o revizie generală a staţiilor şi a bicicletelor şi s-au remediat defecţiunile.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
bicicletă,
sistem,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici