Liceul de aur al tenisului românesc. Exclus de federaţie, LPS Mircea Eliade scoate campioni pe bandă rulantă

  • Andreea Kurta, de la LPS Mircea Eliade, a câştigat Campionatele Naţionale Individuale de Iarnă U11.
  • Dincolo de rezultat, povestea clubului care stă ca un os în gât federaţiei de tenis.
  • LPS Mircea Eliade a fost exclus, acum 3 ani, abuziv reclamă cei de la liceu, de FRT din cauza întârzierii plăţii unei taxe de 300 lei.
1313 afișări
Imaginea articolului Liceul de aur al tenisului românesc. Exclus de federaţie, LPS Mircea Eliade scoate campioni pe bandă rulantă

Campioana Andreea Kurta, prima din dreapta

La competiţie găzduită de terenurile de hard ale FRT, din cadrul Centrului Naţional de Tenis din Bucureşti, Campionatele Naţionale Individuale de Iarnă U11 şi-au desemnat câştigătorii.

În turneul de simplu al fetelor, după un meci incredibil de trei seturi, Andreea Kurta (LPS Mircea Eliade Bucureşti), cap de serie nr. 2, s-a impus cu 3-6, 6-3, 6-3, în faţa favoritei nr. 3, Maria Valentina Pop (AS CS AS Club Politehnica Bucureşti), informează frt.ro.

În finala mică, Andreea Olariu (CS Sport 4 Fun Timişoara), favorita principală a turneului de simplu, a câştigat cu 6-2, 6-2, întâlnirea cu Alexia Brabete (CSS Alexandria), cap de serie nr. 4.

Andrei Radu, favorit principal al turneului de simplu băieţi, nr.1 în clasamentul României la U12, s-a impus şi la aceste Naţionale jucate pe hard.

Legitimat la CS Tenis Club Champion Bucureşti, Andrei Radu nu a pierdut niciun set, în finală reuşind să se impună cu 6-2, 6-3, în faţa lui Darius Dorin (LPS Mircea Eliade Bucureşti), cap de serie nr. 7.

Begu, Cristian, Ruse... 

Profesorului Marius Vladu, de la LPS Mircea Eliade, i-au trecut prin mână o mulţime de sportivi de top.

„Dintre tenismenii mai cunoscuţi care au fost elevi aici: Irina Begu, Elena Ruse (şi legitimată aici), Jaqeuline Cristian, Nicolae Frunză şi Dan Tomescu, din lotul actual de Cupa Davis. Alexandra Cadanţu (doar legitimată aici), cu ea am lucrat personal de pe la 8 ani până pe la 14 ani. Şi, din generaţia actuală, Popa Maria Sara, care este şi elevă şi legitimată aici”, a spus Vladu, pentru Mediafax.

De asemenea, Mihaela Buzărnescu se antrenează la liceu ori de câte ori vine în România, tatăl său find profesor la respectivul liceu.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici