Lider de partid: Decizia CCR a fost neaşteptată. E haos politic, iar anticipatele să iasă de pe agenda politicienilor

  • Preşedintele UDMR consideră că decizia CCR, care a decis că numirea lui Orban este neconstituţională, este neaşteptată.
  • Kelemen Hunor crede că situaţia politică din România e haotică.
  • El susţine că alegerile anticipate trebuie să iasă de pe agenda politicienilor din cauza problemei coronavirusului.
1620 afișări
Imaginea articolului Lider de partid: Decizia CCR a fost neaşteptată. E haos politic, iar anticipatele să iasă de pe agenda politicienilor

Lider de partid: Decizia CCR a fost neaşteptată. E haos politic, iar anticipatele să iasă de pe agenda politicienilor

Kelemen Hunor a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, că decizia CCR a fost neaşteptată, deoarece desemnarea premierului este o chestiune politică.

„Decizia CCR este una neaşteptată din punctul meu de vedere, fiindcă desemnarea premierului este o chestiune politică, nu poţi să probezi dacă are sau nu majoritate un Guvern şi un prim ministru desemnat decât după vot, dar când se va întâmpla acel vot este o altă discuţie. Eu respect decizia CCR, indiferent dacă îmi place sau nu, este obligatorie. Acum, preşedintele trebuie să facă o altă nominalizare, lucrurile sunt clare, în urma deciziei nu se poate merge mai departe cu Ludovic Orban în funcţia de prim-ministru. Este o situaţie total haotică şi nu văd, în acest moment, care va fi soluţia de ieşire din acest haos politic, nu s-a mai văzut aşa ceva”, a spus Kelemen.

Acesta a explicat că, în opinia sa, sunt trei variante de rezolvare a situaţiei, mingea fiind, din nou, în terenul preşedintelui Klaus Iohannis.

„Ori încearcă să coaguleze o majoritate în jurul unui prim-ministru, dar avem la uşa României problema coronavirusului şi este o situaţie care schimbă agenda cetăţenilor, care sunt preocupaţi de sănătate, de siguranţă, de pregătire pentru o astfel de epidemie şi de aceea eu cred că nimeni nu este interesat de alegerile anticipate. Anticipatele trebuie să iasă de pe agenda oamenilor politici în acest moment. În aceste condiţii, prima opţiune a preşedintelui ar fi să găsească un prim-ministru care să coaguleze o majoritate cu care să guverneze până la sfârşitul anului, până la alegerile parlamentare la termen”, a subliniat liderul UDMR.

Kelemen consideră că a doua opţiune ar fi găsirea unei majorităţi care să declanşeze anticipatele, mergând în această direcţie inclusiv prin respingerea OUG 26/2020, cu votarea unui proiect de lege în procedură de urgenţă în Parlament în care se schimbă doar chestiunile tehnice, fără încercarea de a schimba, mascat, sistemul electoral.

„Ultima variantă ar fi nominalizarea unui prim-ministru şi <Doamne ajută> ce iese. Nu ştim ce va alege preşedintele României, pe ce variantă va merge în acest moment”, a conchis Kelemen Hunor.

Curtea Constituţională a stabilit, luni, cu majoritate de voturi, că există conflict juridic de natură constituţională între Preşedinţie şi Parlament din cauza desemnării lui Ludovic Orban în funcţia de premier de către şeful statului Klaus Iohannis.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici