Lider de sindicat: Trenul "zburător" din depoul Berceni va fi coborât în maximum trei luni de zile. Cine ar fi de vină pentru că metroul e blocat de un an în parapetul din depou

Preşedintele sindicatului Metrorex, Ion Rădoi, a anunţat miercuri că metroul "zburător" din depoul Berceni va fi dat jos în maximum trei luni de la finalizarea depunerii candidaturii în data de 13 februarie. Metroul este blocat în parapetul din depou din ianuarie 2018 după ce a sărit de pe şine.

1529 afișări
Imaginea articolului Lider de sindicat: Trenul "zburător" din depoul Berceni va fi coborât în maximum trei luni de zile. Cine ar fi de vină pentru că metroul e blocat de un an în parapetul din depou

Lider de sindicat: Trenul "zburător" din depoul Berceni va fi coborât în maximum trei luni de zile. Cine ar fi de vină pentru că metroul e blocat de un an în parapetul din depou

Trenul, a cărei valoare se ridică la 6,5 milioane de lei, nu va mai fi folosit ulterior.

Motivul pentru care trenul a ajuns în peretele depoului Berceni a fost softul defect, care nu a mai permis frânarea. Trenul a intrat în depou cu peste 40 de kilometri/oră şi nu a putut frâna în dreptul opritorilor.

Rădoi a mai declarat miercuri că vinovaţii  pentru această situaţie ar fi companiile care au gestionat proiectele Metrorex, precum şi miniştrii Transporturilor care au fost în funcţie în ultimul an de zile.

În luna ianuarie, la depoul de metrou Berceni, o garnitură care gara la capăt de linie a rupt parapetul de protecţie, iar două vagoane au sărit de pe şine şi sunt şi acum suspendate la aproximativ doi metri înălţime faţă de nivelul terasamentului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici