Lidera rromilor din Strehaia, urmărită penal

Lidera comunităţii rromilor din Strehaia, Stela Mihai a fost pusă sub urmărire penală , alături de alte patru persoane, după ce au fraudat Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare (RAAN) din Drobeta Turnu Severin cu 3.000.000 RON într-o afacere de transport de cărbune.

67 afișări

Mihai ai a fost pusă sub urmărire penală alături de alţi patru administratori ai unor firme din Strehaia, care se ocupă cu transportul de cărbune şi care în vara anului 2007 au încheiat un contract cu Regia Autonomă pentru Activităţi Nuclere din Drobeta Turnu Severin prin care societăţile comerciale se obligau să furnizeze materie primă, constând în 42.000 de tone de cărbune necesar producerii de apă grea în cadrul Sucursalei Romag Termo a RAAN.

Şefului IPJ Mehedinţi, comisarul-şef Gheorghe Ponea a declarat sâmbătă corespondentului MEDIAFAX că, în urma unor descinderi efectuate în cursul zilei de vineri, la domiciliile mai multor rromi din Strehaia, printre care şi domiciliul Stelei Mihai, s-au decoperit acte contabile care dovedesc faptul că, în loc de cărbune energetic, firmele rromilor au transportat la RAAN 42.000 de tone de şlam cărbunos amestecat cu pământ.

„De la domiciliile lui R. Florin Alin, M. Stela, M. Claudia, R. Ioan şi M. Ileana, toţi din Strehaia au fost ridicate documentele contabile ale societăţilor pe care le administrează.S-a constatat că cei cinci s-au constituit într-un grup şi sunt suspectaţi că au furnizat cantitatea de 42.000 tone pământ amestecat cu şlam cărbunos în loc de cărbune energetic, aşa cum era prevăzut în contractul încheiat cu beneficiarul, o societate din Drobeta Turnu Severin, unitate căreia i-au provocat un prejudiciu de peste 3.000.000 lei.”, a declarat şeful IPJ Mehedinţi.

Potrivit aceleiaşi surse, cele 42.000 de tone de şlam cărbunos au fost aduse la RAAN de pe platforma Siderurgică de la Reşiţa, unde erau depozitate ca şi deşeuri.

În aceste condiţii RAAN din Drobeta Turnu Severin a plătit 3. 000. 000 RON pentru 42.000 de tone de şlam amestecat cu cărbune, în loc de cărbune energetic folosit la producerea de apă grea.

Stela Mihai este cercetată penal alături de fiica ei, Claudia Mihai şi alte trei persoane din Strehaia, tot rromi, dosarul fiind intrumentat de procurorul DIICOT.

De asemenea, potrivit şefului IPJ Mehedinţi, s-a deschis o anchetă şi la nivelul Regiei Autonome pentru Activităţiu Nucleare din Drobeta Turnu Severin care va stabili dacă cele 42.000 de tone de şlam cărbunos puse pe foc în vara anului 2007 au fost verificate şi dacă la afacerea cu rromii au participat şi angajaţi ai RAAN.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici