Lideri de sindicat ai CE Oltenia fac greva foamei în faţa companiei

Un grup de 15 persoane, lideri de sindicat şi angajaţi ai Complexului Energetic Oltenia, au decis marţi să protesteze în faţa companiei, manifestându-şi nemulţumirea faţă de mutarea sediului companiei la Bucureşti, transmite corespondentul MEDIAFAX.

254 afișări
Imaginea articolului Lideri de sindicat ai CE Oltenia fac greva foamei în faţa companiei

Lideri de sindicat ai CE Oltenia fac greva foamei în faţa companiei

Preşedintele Sindicatului "Mine Energie" Oltenia, Gabriel Căldăruşe, liderul de sindicat la "Minerul Energia" Rovinari, Gheorghe Peptan şi Ion Ciopănoiu, de la sindicatul Carierei Tismana au intrat în greva foamei. De asemenea, în greva foamei a intrat si un avocat, Gheorghe Pecingină.

"Motivele sunt mai multe. Toate privesc viitorul salariaţilor din cadrul Complexului Energetic Oltenia. Modul abuziv în care s-a tăiat inclusiv acel spor de noapte. Deja a venit data de 15 şi nu ne-a fost prezentat acel program de eficientizare. Nu vom fi de acord sub nicio formă cu restructurări de personal, cu excepţia celor care doresc să plece voluntar sau care vor îndeplini condiţiile de pensionare. Mutarea sediului ne nemulţumeşte. Tot ceea ce va însemna restructurare, dorinţa unora de a distruge această companie va fi mult mai uşor de materializat din Bucureşti. Va fi mult mai uşor cu oameni care nu fac decât mercenariat să se ia decizii în defavoarea salariaţilor. Peste 80% din activitatea acestui complex se desfăşoară pe suprafaţa acestui judeţ", a declarat Gabriel Căldăruşe, preşedintele Sindicatului "Mine Energie" Oltenia.

Protestatarii solicită ca ministrul Energiei, Victor Grigorescu să meargă la Târgu Jiu pentru negocieri.

Un miting împotriva intenţiei Consiliului de Supraveghere al CEO de a muta sediul companiei la Bucureşti este anunţat pentru miercuri.

Manifestarea este organizată de PNL Gorj, însă preşedintele executiv al PSD Gorj, Ion Călinoiu, le-a cerut membrilor de partid să participe la miting.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici