Liderii PSD şi PNL anunţă ce se va întâmpla cu ajutorul cerut de primării pentru termoficare

Liderii PSD şi PNL anunţă că modul de acordare a ajutorului cerut de primării pentru termoficare va fi stabilit în Parlament.

468 afișări
Imaginea articolului Liderii PSD şi PNL anunţă ce se va întâmpla cu ajutorul cerut de primării pentru termoficare

Liderii PSD şi PNL anunţă ce se va întâmpla cu ajutorul cerut de primării pentru termoficare

Premierul interimar Florin Cîţu a spus că decizia privind ajutorul solicitat de primării va fi luată cât de curând.

„Există cerere de la municipii, trebuie să le punem în concordanţă cu ce a trecut prin Parlamentul României... Va trebui să fie o formă unitară care va menţine pentru fiecare familie acelaşi preţ. Şedinţa de guvern va fi luni, avem timp, facturile din noiembrie vin în decembrie”, a declarat, vineri, preşedintele PNL, Florin Cîţu.

Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a anunţat tot vineri că rectificarea bugetară este prima prioritate a coaliţiei de guvernare care s-ar putea forma alături de PNL şi UDMR.

Totul va fi decis în Parlament deoarece Guvernul interimar nu poate lua această decizie, a spus Ciolacu.

„Priorităţile vin cu legea bugetului, trebuie să venim cu o rectificare bugetară solicitată de autorităţile locale prin iniţiere legislativă, numai aşa se poate face acum”, a explicat liderul PSD.

Mai multe primării din marile oraşe au solicitat ajutor financiar pentru a acoperi majorările preţurilor pentru serviciul de termoficare. Solicitările au apărut în condiţiile în care preţul gazelor a crescut foarte mult.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici