Liderul de sindicat de la Nitramonia Făgăraş a ajuns la Urgenţe după trei ore de greva foamei

Liderul de sindicat de la Nitramonia Făgăraş, Lucian Cupu, a ajuns la Spitalul Municipal Făgăraş pentru investigaţii, miercuri, după doar trei ore de greva foamei, după ce medicii prezenţi la locul protestului, la poarta principală a societăţii Nitroporos, au constatat că avea tensiunea foarte mare.

186 afișări
Imaginea articolului Liderul de sindicat de la Nitramonia Făgăraş a ajuns la Urgenţe după trei ore de greva foamei

Liderul de sindicat de la Nitramonia Făgăraş a ajuns la Urgenţe după trei ore de greva foamei (Imagine: Octav ganea/Publimedia)

Liderul de sindicat, Lucian Cupu, împreună cu alţi şase sindicalişti de pe fosta platformă Nitramonia Făgăraş, au început greva foamei, miercuri, de la ora 09.00 în faţa porţii principale a societăţii.

Ei au anunţat că vor sta în greva foamei până când vor fi plătite salariile angajaţilor, care nu şi-au mai primit onorariile de două luni şi jumătate. După trei ore de la declanşarea grevei, medicii aflaţi la locul protestului au constatat că tensiunea arterială a liderului de sindicat este prea mare, prin urmare a fost transportat de urgenţă la Spitalul Municipal din localitate pentru investigaţii.

"Mi s-a făcut rău, iar medicii au decis să mă aducă la Urgenţe. Acum sunt în curs de evaluare. Eu sper că mă voi întoarce lângă colegii mei să continui protestul", a spus Cupu.

Liderul de sindicat a precizat că până la ora 12.00 nu a mâncat şi nu a băut nimic. Şapte sindicalişti de la Nitroporos Făgăraş au decis să intre, de miercuri, în greva foamei, în faţa intrării în fabrică, fiind nemulţumiţi că angajaţii nu şi-au primit salariile de două luni şi jumătate.

Ei au anunţat că greva foamei va înceta doar în momentul în care va intra cel puţin salariul pe o lună restantă în conturile angajaţilor şi ale celor disponibilizaţi.

De asemenea, sindicaliştii cer şi semnarea unui document în care să se precizeze data la care se vor stinge datoriile către angajaţi, dar şi sursele de unde vor veni banii.

Şapte lideri de sindicat au anunţat, marţi, de pe fosta platformă Nitramonia Făgăraş vor intra, miercuri, în greva foamei, în faţa intrării în fabrică, fiind nemulţumiţi că angajaţii nu şi-au primit salariile de două luni şi jumătate.

Liderul de sindicat a mai spus că a purtat discuţii cu conducerea societăţii şi a primit asigurări că se face tot posibilul pentru plata salariilor, însă el nu crede că situaţia se poate rezolva atât de repede, ţinând cont că fondul necesar plăţii salariilor este de un milion de lei pe lună.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici