Liderul FSLI: Aproximativ 80% dintre sindicalişti vor boicotarea tezelor cu subiect unic

Liderul Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Aurel Cornea, a declarat, joi, că aproximativ 80% dintre cadrele didactice afiliate la această federaţie vor boicotarea tezelor cu subiect unic, iar acest lucru ar duce la schimbarea formei de evaluare stabilită de Ministerul Educaţiei.

76 afișări
Imaginea articolului Liderul FSLI: Aproximativ 80% dintre sindicalişti vor boicotarea tezelor cu subiect unic

Liderul FSLI, Aurel Cornea (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Liderii celor patru federaţii din Educaţie s-au întâlnit, joi, la sediul Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, pentru a analiza rezultatele referendumului printre sindicaliştii referitor la declanşarea acţiunilor de protest şi pentru a lua o decizie cu privire la acestea.

La întâlnire participă liderii celor patru federaţii sindicale din Educaţie - FSLI, "Alma Mater", FEN şi "Spiru Haret" - şi reprezentanţi din teritoriu.

Procentul cadrelor didactice care doresc boicotarea tezelor unice se păstrează astfel la valoarea anunţată de Cornea, la mijlocul lunii aprilie. Atunci, Cornea declara, pentru MEDIAFAX, că s-au primit rezultatele referendumului printre sindicaliştii din 14 judeţe. "În proporţie de peste 80% au fost pentru boicotarea examenelor naţionale, iar circa 60% au optat pentru greva generală", declara Aurel Cornea.

Tot atunci, Federaţia "Spiru Haret" anunţa finalizarea referendumului printre membrii săi, 80% dintre aceştia susţinând boicotarea examenelor naţionale.

Urma ca federaţiile "Alma Mater" şi FEN să finalizeze referendumul printre membrii lor de sindicat.

Sesiunea principală a tezelor cu subiect unic din semestrul al doilea a început, miercuri şi se încheie în 21 mai, pentru aceste teste fiind înscrişi, la începutul anului şcolar 2008-2009, 426.910 elevi din clasele a VII- a şi a VIII -a, potrivit unui ordin al ministrului Educaţiei.

Reprezentanţi ai sindicatelor din Educaţie se vor întâlni, joi, cu preşedintele Traian Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici