Liderul galeriei steliste Gheorghe Mustaţă, trimis în judecată pentru tentativă la omor

Liderul galeriei echipei Steaua, Gheorghe Mustaţă, şi doi nepoţi ai acestuia au fost trimişi în judecată pentru tentativă la omor, fiind acuzaţi că, la sfârşitul lunii mai, au înjunghiat un bărbat.

1634 afișări
Imaginea articolului Liderul galeriei steliste Gheorghe Mustaţă, trimis în judecată pentru tentativă la omor

Liderul galeriei steliste Gheorghe Mustaţă, trimis în judecată pentru tentativă la omor (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti i-au trimis în judecată, marţi, în stare de arest preventiv, pe Gheorghe Mustaţă, pentru săvârşirea, în stare de recidivă, a infracţiunilor de tentativă la omor, pe Doru Gabriel Mustaţă, pentru tentativă la omor şi pe Ştefan Cristian Mustaţă, pentru complicitate la tentativă la omor, toţi trei fiind acuzaţi şi de violare de domiciliu.

În acelaşi dosar vor fi judecaţi, în stare de libertate, Marian Florin Buboia, zis "Calu", pentru săvârşirea, în stare de recidivă, a infracţiunii de violare de domiciliu, Andrei Tiberius Dumitru, zis "Toncilă", şi Marian Daniel Covaci, zis "Ospătaru", pentru aceeaşi faptă, arată miercuri Parchetul Tribunalului Bucureşti, într-un comunicat de presă.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, în noaptea de 29 spre 30 mai, în jurul orei 02.45, cei şase inculpaţi au intrat într-un imobil din Sectorul 4 al Capitalei, unde, folosind obiecte contondente şi arme albe, au agresat locatarii.

"În această împrejurare, inculpaţii Mustaţă Gheorghe şi Mustaţă Doru Gabriel, cu sprijinul inculpatului Mustaţă Ştefan Cristian, au înjunghiat-o pe partea vătămată M.G., în vârstă de 30 de ani, provocându-i multiple leziuni în zona toracică", au scris procurorii în actul de sesizare a instanţei.

Dosarul va fi judecat de magistraţii Tribunalului Bucureşti.

Secţia 16 Poliţie a fost sesizată de Aurel Mecic, în noaptea de 29 spre 30 mai, cu privire la faptul că pe Şoseaua Giurgiului, la intersecţia cu strada Bacovia, s-au strâns mai multe persoane care l-au ameninţat că o să vină la el împreună cu membrii clanului Sportivilor.

Poliţiştii au găsit atunci în zona indicată de Mecic patru persoane, care au fost legitimate. În timp ce agenţii notau datele celor patru, "la faţa locului s-au prezentat Gheorghe Mustaţă, Doru Gabriel Mustaţă şi Ştefan Cristian Mustaţă cu autoturismul marca Ford cu numărul (...). Acesta (Gheorghe Mustaţă - n.r.) s-a adresat grupului de persoane, sfătuindu-le să meargă acasă şi să pună capăt stării conflictale", arătau procurorii în referatul în care au propus, în luna mai, arestarea preventivă a lui Gheortghe Mustaţă şi a celor doi nepoţi ai acestuia.

Ulterior, Mustaţă şi nepoţii săi s-au dus direct la adresa lui Mecic, unde, în acelaşi timp, "şi-au făcut apariţia aproximativ 20 de persoane", care au pătruns în curtea imobilului înarmaţi cu bâte, cuţite şi bastoane telescopice.

În timpul conflictului, şeful galeriei steliste şi nepotul său Doru Gabriel Mustaţă au înjunghiat un bărbat care, grav rănit, a fost transportat de urgenţă la spital.

Procurorii au mai arătat în referat că incidentul s-a produs după ce Aurel Mecic, bărbatul care a chemat Poliţia, l-a agresat în mod repetat pe fiul unui apropiat al lui Gheorghe Mustaţă.

În 12 iulie, Gheorghe Mustaţă a fost condamnat la şapte ani şi şase luni de închisoare, într-un alt dosar, în care este acuzat, alături de 41 de persoane, pentru iniţiere sau constituire a unui grup infracţional, violenţă şi şantaj.

Gheorghe Mustaţă este acuzat în acest dosar pentru complicitate la tentativa la omor din 6 ianuarie 2004, asupra lui Zamfir Giuseppe Stelian, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, complicitate la şantaj şi constituirea unui grup infracţional organizat.

Acuzaţii din acest dosar au fost trimişi în judecată în septembrie 2006 de procurorii Parchetului instanţei supreme. Ancheta în acest caz a fost declanşată ca urmare a unor informaţii potrivit căreia pe raza municipiului Bucureşti a fost iniţiată o grupare infracţională care acţiona în mod coordonat în scopul comiterii de infracţiuni grave specifice criminalităţii organizate - şantaje sub forma taxelor de protecţie, tentative de omor, tâlhării, vătămări corporale "la comandă”, recuperarea de datorii reale sau pretinse, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice, violare de domiciliu, etc. -, obţinând astfel beneficii materiale şi financiare.

Potrivit Ministerului Public, gruparea a fost iniţiată de persoane care s-au aflat în anturajul reţelei infracţionale conduse de fraţii Ion şi Vasile Balint, aşa numitul clan al Cămătarilor, şi a acţionat în perioada 2003 - 2006.

Procurorii DIICOT au stabilit că membrii grupării au fost implicaţi în mai multe incidente violente, făcând uz şi de armament, victime fiind fie rivali ai acestora - membri ai lumii interlope bucureştene care nu au acceptat înţelegerile cu privire la împărţirea zonelor de influenţă, fie alte persoane care desfăşurau activităţi ce se intersectau, sub o formă sau alta, cu sfera lor de interese.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici