Liderul PSD Timiş atacă Alianţa Vestului. Cu ce scop ar fi fost creată

Preşedintele PSD Timiş, Călin Dobra, a declarat, joi, că Alianţa Vestului, din care fac parte primarii din Timişoara, Oradea, Cluj-Napoca şi Arad, a fost creată în scop electoral şi a precizat că nu poate atrage fonduri europene pe actualul ghid de finanţare, transmite corespondentul MEDIAFAX.

3084 afișări
Imaginea articolului Liderul PSD Timiş atacă Alianţa Vestului. Cu ce scop ar fi fost creată

Liderul PSD Timiş atacă Alianţa Vestului. Cu ce scop ar fi fost creată

Călin Dobra, preşedintele interimar al PSD Timiş, a declarat, joi, la Timişoara, că Alianţa Vestului nu are nicio posibilitate de a atrage fonduri europene pe actualul ghid de finanţare.

“Nu contează că discutăm de municipii reşedinţă de judeţ, că discutăm de consilii judeţene, municipii, oraşe sau comune, cred că aceste alianţe sunt binevenite atât timp cât sunt în interesul cetăţeanului. Nu este rea o astfel de alianţă pentru dezvoltarea locală şi dezvoltarea regională. Dar în cadrul acestui protocol apare la un punct atragerea de fonduri europene. O astfel de alianţă n-are nicio posibilitate să atragă fonduri europene pe actualul ghid de finanţare. A ieşit şi comisarul european Corina Creţu, care a explicat foarte clar: nu sunt eligibili pentru atragerea fondurilor europene, unu la mână. Doi la mână, fiecare municipiu reşedinţă de judeţ are axă clară destinată pe Programul Operaţional Regional, axa 4 privind mobilitatea urbană, unde au sume alocate pentru proiecte pe fonduri europene”, a declarat Călin Dobra.

Potrivit acestuia, fondurile europene şi pentru proiecte precum Autostrada Timişoara – Belgrad sunt gestionate de Guvern, prin Ministerul Transporturilor.

„Până la a se concentra în a crea astfel de alianţe, Alianţa Vestului pentru fonduri europene şi pentru proiecte cum am văzut autostrada Timişoara - Belgrad, proiecte care sunt gestionate de către Guvern, prin Ministerul Transporturilor, proiecte internaţionale pe care niciodată primăria sau un grup de primării nu au cum să le rezolve, nu pot decât să zic că este o alianţă constituită într-un scop electoral”, a mai spus Dobra.

De asemenea, preşedintele interimar al PSD Timiş a afirmat că i se pare “interesant” faptul că la constituirea Alianţei Vestului nu au fost atraşi primari de toate culorile politice, ci doar liberali.

“Nu este rău să se asocieze, dar sunt forme clare specificate de asociere. Sunt anumite asocieri specificate foarte clar în ghidurile de finanţare şi care sunt eligibile la finanţare. Nu există în ghiduri astfel de eligibilitate pentru asocieri de municipii din aproape jumătate de ţară”, a conchis Călin Dobra.

Primarii din Timişoara, Cluj-Napoca, Arad şi Oradea au lansat, sâmbătă, la Timişoara, Alianţa Vestului (AVE), parteneriat prin care vor să atragă fonduri europene direct de la Bruxelles pentru proiecte comune.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici