Liderul Sed Lex despre greva de luni: Va fi cea mai mare acţiune din istoria recentă a ţării

Preşedintele Alianţei Naţionale a Sindicatelor Bugetarilor Sed Lex, Vasile Marica, a afirmat, duminică, la RFI România, că greva generală de luni a bugetarilor va fi cea mai mare acţiune de acest gen din istoria recentă a ţării.

62 afișări
Imaginea articolului Liderul Sed Lex despre greva de luni: Va fi cea mai mare acţiune din istoria recentă a ţării

Liderul Sed Lex despre greva de luni: Va fi cea mai mare acţiune din istoria recentă a ţării (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"Ne nemulţumesc legea unică a salarizării, concedierile masive şi cele zece zile de concediu forţat. Ne deranjează foarte mult şi modul în care s-a purtat dialogul. Guvernul şi-a asumat răspunderea fără să consulte până la capăt partenerii sociali. Sper ca politicienii să fie inteligenţi şi să ne cheme la discuţii. Noi nu avem niciun interes să facem grevă. Dacă nu va fi aşa, în curând vom avea şi o grevă generală pe termen nelimitat", a avertizat Vasile Marica.

Totodată, Marica a spus că bugetarii sunt afectaţi de foarte mult timp de criză, "de când se află la guvernare actuala conducere a ţării".

"Nu noi am creat criza. Trebuie să ii respectăm pentru că au mandatul cetăţenilor, acel mandat de 12-15 la sută, care se prezintă la vot. Trebuie sa pună problemele noastre înaintea disputelor politice. Dacă nu vor face asta, îi vom obliga să o facă. În curând ni se vor alătura si cei din economia reală la proteste", a declarat, la RFI, preşedintele Sed Lex, Vasile Marica.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici