Lidia Bărbulescu: Discursul preşedintelului, o critică constructivă

Preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Lidia Bărbulescu, a apreciat, duminică, că discursul preşedintelui Traian Băsescu este o critică constructivă, care trebuie analizată, adăugând că urmează a fi reparate lucrurile negative.

22 afișări
Imaginea articolului Lidia Bărbulescu: Discursul preşedintelului, o critică constructivă

Lidia Bărbulescu: Discursul preşedintelului, o critică constructivă (Imagine: Mediafax Foto)

Întrebată de jurnalişti despre discursul preşedintelui Băsescu ţinut de Ziua Justiţiei, şefa CSM a spus că nu doreşte să comenteze şi că nu cunoaşte motivul pentru care "a plecat intempestiv".

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, în discursul rostit de Ziua Justiţiei, că magistraţii puteau face românilor un cadou frumos, încetarea monitorizării României de către UE, dar, din păcate, rezultatul muncii acestora este că monitorizarea va continua.

"Vi s-a părut. Mie mi s-a părut un discurs realist, faptul că toţi aşteptăm cu nerăbdare raportul de pe Justiţiei. Ceea ce vă pot spune din perspectiva CSM şi a colegilor mei cu care m-am întâlnit şi astăzi şi ieri, suntem contienţi că mai avem multe de făcut. Suntem optimişiti că va fi un raport constructiv prin urmare sistemul judiciar românesc va continua să existe în Europa pentru că nu este cu nimic mai prejoc, ca alte sisteme de drept, judecătorii noştri aplică atât legislaţia comunitară cât şi legislaţia CEDO", a răspus preşedintele CSM, judecătoarea Lidia Bărbulescu.

Lidia Bărbulescu a apreciat că discursul preşedintelui Băsescu a fost o critică în sensul constructiv. "Apreciez un discurs dacă ne poate ajuta în ceea ce e de făcut în cadrul sistemului judiciar, dar, evident, nu numai noi, şi celelate instituţii trebuie să-şi asume reforma în justiţie", a mai declarat Bărbulescu.

Preşedintele CSM a arătat că situaţia creată la Ziua Justiţie nu reprezintă un moment care trebuie depăşit, ci trebuie "analizat şi procedat apoi contructiv în repararea lucrurilor pe care le-a considerat negative", a încheiat Lidia Bărbulescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici