Lidia Bărbulescu va fi audiată în procesul lui Voicu

Lidia Bărbulescu, preşedinte interimar al instanţei supreme, va fi citată ca martor în procesul senatorului Voicu la cererea procurorilor anticorupţie, după ce a declarat că a aflat "zvonul" că se vor face presiuni asupra completului care urma să judece dosarul de comercial al firmei lui Căşuneanu.

24 afișări
Imaginea articolului Lidia Bărbulescu va fi audiată în procesul lui Voicu

Lidia Bărbulescu va fi audiată în procesul lui Voicu (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Martora Bărbulescu Lidia, preşedinte interimar al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, a declarat însă că a aflat din zvonurile care circulau în instituţie că «se vor face presiuni asupra completului de judecată prezidat de judecătorul Joiţa Preda în legătură cu un dosar rămas în pronunţare» iar «presiunile urmează să vină din partea unor parlamentari»", scriu procurorii DNA în rechizitoriul întocmit în cazul Voicu, document obţinut de MEDIAFAX.

Totodată, potrivit declaraţiei date procurorului, Bărbulescu i-ar fi spus judecătorului Joiţa Preda "să adopte soluţia corectă", transmiţându-i totodată că "dosarul este monitorizat", lucru pe care l-ar fi aflat din aceleaşi zvonuri.

"Bărbulescu Lidia a mai declarat că prin monitorizare a înţeles că dosarul era urmărit, dar nu poate preciza de către cine", mai scriu procurorii DNA în rechizitoriul obţinut de MEDIAFAX.

Afirmaţiile Lidiei Bărbulescu au fost însă doar parţial confirmate de judecătorul Joiţa Preda, aceasta declarând că a fost întrebată de preşedintele interimar al instanţei supreme dacă are pe rol dosarul de recurs al firmei lui Căşuneanu, PA&CO International. Aceasta a fost singura referire a Lidiei Bărbulescu la dosarul pentru rezolvarea căruia ar fi intervenit senatorul Voicu, conform declaraţiei judecătorului Joiţa Preda.

Senatorul Cătălin Voicu, judecătorul Florin Costiniu şi oamenii de afaceri Costel Căşuneanu şi Marius Locic au fost trimişi în judecată de procurorii DNA pentru trafic de influenţă, complicitate la trafic de influenţă, cumpărare de influenţă şi, respectiv, fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Procesul în care cei patru vor fi judecaţi va începe în 14 iulie la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici