Limbajul suburban folosit la adresa copiilor care s-au mutat din clasă pentru că le era frig. Reacţia reprezentanţilor părinţilor

Reprezentanţii părinţilor spun că administratorul Şcolii Gimnaziale „Gheorge Bibescu“ din Craiova, care i-a jignit pe elevi pentru că s-au mutat din clasa lor într-un laborator din cauza frigului, a procedat greşit, iar ceea ce a făcut este un caz de incompetenţă şi de nedescris.

1138 afișări
Imaginea articolului Limbajul suburban folosit la adresa copiilor care s-au mutat din clasă pentru că le era frig. Reacţia reprezentanţilor părinţilor

Limbajul suburban folosit la adresa copiilor care s-au mutat din clasă pentru că le era frig. Reprezentanţii părinţilor cer

“Este un caz tipic de incompetenţă. Este clar că această doamnă şi-a depăşit fişa postului şi la modul lejer cu care jigneşte mi-e tare frică că nu e singura dată când a avut un aşa comportament cu elevii. (...) Ceea ce a făcut acea doamnă adminsitrator e de nedescris”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Iulian Cristache, preşedintele Federaţiei Asociaţiilor de părinţi din învăţământul preuniversitar.

De asemenea, Cristache mai spune că se aştepta ca reprezentanţii instituţiei de învăţământ să aibă o reacţie, nu să încerce să o apere pe aceasta.

“Mă deranjează mai mult decât dialogul suburban al doamnei administrator, modul în care doamna directoare încearcă să o apere şi spune că există un “dar” acolo. Se leagă de modul în care copiii au încercat să încalce nu ştiu ce. E aberant. În calitate de director trebuia să ştie că are obligaţia de a asigura condiţii necesare desfăşurării orelor de curs”, a precizat Iulian Cristache.

Preşedintele Federaţiei asociaţiilor de părinţi din învăţământul preuniversitar mai spune că Inspectoratul Şcolar ar trebui să sancţioneze atât administratorul, cât şi pe directoarea instituţiei de învăţământ pentru că nu ştie despre lipsa condiţiilor din şcoală.

“Am rămas surprins că administratoarea caută nod în papură. Nu vrem să spunem că trebuie să îi desfacă contractul de muncă pentru că nu este cazul, dar categoric trebuie să primească măcar un avertisment că la următorul incident s-ar putea întâmpla asta”, a explicat Iulian Cristache.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj a început, vineri, o anchetă, după ce elevii au filmat-o pe administratoarea Şcolii Gimnaziale „Gheorge Bibescu“ din Craiova în timp ce îi jignea pentru că s-au mutat din clasa lor într-un laborator, din cauza frigului. “Du-te la mă-ta acasă, dacă e frig aici şi stai acasă. Dar nu vă e puţin ruşine aşa? Adică v-au crescut pretenţiile, dar ca să păstrăm, nu păstrăm nimic? Stai fată jos, stai jos că te văzui, stai jos! Chiar nu vă e ruşine? Să vă crească pretenţiile într-o nesimţire, în condiţiile în care voi nu păstraţi nimic? Aţi făcut clasa aia, e deplorabilă, e mizeră, aţi vopsit bănci! Să puneţi mâna să plătiţi tot mobilierul de acolo“, a spus administratorul şcolii, potrivit înregistrării audio prezentate de elevi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici