Lincu: Şeful Autorităţii Vămilor, Radu Mărginean, este tura, dar nu cea mai importantă tură

Prin punerea sub acuzare a şefului Autorităţii Vămilor, Radu Mărginean, s-a trecut la piesele mai importante, respectiv "tura de pe tabla de şah", dar acesta nu este cea mai importantă "tură", a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, preşedintele Sindicatului "Pro Lex", Vasile Lincu.

153 afișări
Imaginea articolului Lincu: Şeful Autorităţii Vămilor, Radu Mărginean, este tura, dar nu cea mai importantă tură

Lincu: Şeful Autorităţii Vămilor, Radu Mărginean, este tura, dar nu cea mai importantă tură (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

"Cred că domnul Radu Mărginean nu este singura posibilă tură şi, în niciun caz, tura cea mai importantă. Trebuie să mergem până la cei care coordonau în fapt şi nu în drept, prin funcţia publică deţinută", a spus Vasile Lincu.

Liderul sindical apreciază că problema ar rămâne într-un "punct mort" dacă nu se identifică "nebunul", coordonatorul.

Şeful Autorităţii Naţionale a Vămilor, Radu Traian Mărginean, audiat, miercuri, la sediul DNA Oradea, în dosarul traficului de influenţă din Vama Halmeu, a fost pus sub învinuire de procurori, fiind acuzat de luare de mită.

Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Vameşilor "Pro Lex" a remis un comunicat în care a descris "schema logicǎ a persoanelor implicate în sistemului piramidal": "Pionii - lucrǎtori vamali; Caii - colectorii - şefi de turǎ, şefi de vamǎ, lideri de sindicat (a se vedea ascensiunea liderilor de sindicat din vǎmi) etc; Nebunul, sau coordonatorul, persoana indispensabilǎ - liderul de sindicat şi/sau director ANV; Tura - şeful ANV şi directorii direcţiei supraveghere vamalǎ, proceduri, resurse umane; Regina - partidul politic, membrii importanţi din partid care pot decide numirea şefului şi directorilor ANV şi ANAF; Regele - ?".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici