Linii telefonice gratuite pentru NATO: 6286 pe mobil şi 080 080 6286 pe fix

Bucureştenii pot afla, în perioada summit-ului NATO, informaţii despre trafic, culoarul unic rutier, locurile permise traversării acestuia, spaţiile în care va fi interzisă parcarea, la două numere de telefon gratuite apelabile în reţeaua GSM 6286 şi în reţeaua de telefonie fixă 080 080 6286.

17 afișări
Imaginea articolului Linii telefonice gratuite pentru NATO: 6286 pe mobil şi 080 080 6286 pe fix

Linii telefonice gratuite pentru NATO: 6286 pe mobil şi 080 080 6286 pe fix

Grupul Media pentru Ştiri de Securitate a anunţat, miercuri, printr-un comunicat de presă remis agenţiei MEDIAFAX, deschiderea, pe durata summit-ului NATO, a două linii telefonice gratuite, care vor fi puse la dispoziţia persoanelor care doresc să se informeze cu privire la rutele pe care se pot deplasa cu maşina în Capitală, în această perioadă.

Cele două numere de telefon gratuite sunt: 6286 (cifre care corespund tastelor cu literele NATO), apelabil direct din reţeaua GMS şi 080 080 6286 (NATO), din reţeaua de telefonie fixă, şi sunt puse la dispoziţia cetăţenilor de către Comandamentul Naţional pentru Securitatea Summit-ului NATO - Bucureşti 2008.

Programul de operare al telefoanelor gratuite NATO este permanent, asigurat de către psihologi ai Serviciului de Protecţie şi Pază.

Potrivit comunicatului de presă, apelând aceste numere gratuite, cetăţenii pot afla de la operatorii SPP informaţii despre traficul din Bucureşti, restricţiile rutiere, rutele ocolitoare ale RATB, cât şi alte recomandări legate de summit.

"Liniile telefonice gratuite sunt puse la dispoziţia persoanelor care doresc să se informeze asupra rutelor pe care se pot deplasa cu maşina în Capitală, în perioada Summit-ului NATO. Informaţiile despre trafic, culoarul unic rutier, locurile permise traversării acestuia, spaţiile în care va fi interzisă parcarea şi alte recomandări pentru cetăţenii Capitalei pot fi aflate de la operatorii telefonelor gratuite apelabile direct din reţeaua GMS 6286 (NATO) şi din reţeaua de telefonie fixă 080 080 6286 (NATO)", precizează Grupul Media pentru Ştiri de Securitate.

Cetăţenii pot primi şi informaţii referitoare la devierile unor linii de transport public din Bucureşti (RATB).

Serviciul de Telecomunicaţii Speciale oferă suportul tehnic pentru telefoanele gratuite NATO. Toate datele în legătură cu restricţiile sunt puse la dispoziţie de către Ministerul Apărării, Ministerul Internelor şi Reformei Administrative, Serviciul Român de Informaţii, Serviciul de Informaţii Externe, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale şi Serviciul de Protecţie şi Pază.

În comunicat se mai arată că cetăţenii care au de semnalat situaţii de urgenţă care ameninţă siguranţa cetăţeanului şi a bunurilor acestuia, siguranţa naţională şi alte cazuri prevăzute de lege sunt rugaţi să sune la numărul unic de urgenţă 112.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici