Listă galbenă a fost actualizată şi s-au adăugat noi condiţii de intrare în România

  • Lista galbenă a ţărilor cu risc epidemiologic ridicat a fost actualizată
  • Maldive, Seychelles, Tunisia şi Dominicana intră de azi pe lista galbenă
  • Cei ce vin din aceste ţări intră în carantină cel puţin zece zile
11451 afișări
Imaginea articolului Listă galbenă a fost actualizată şi s-au adăugat noi condiţii de intrare în România

Listă galbenă a fost actualizată şi s-au adăugat noi condiţii de intrare în România

Tot mai multe ţări intră pe lista galbenă. Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a actualizat lista ţărilor cu risc epidemiologic ridicat şi a înăsprit condiţiile de intrare în ţară.

Mai multe destinaţii turistice, oricum limitate în perioada asta, intră de joi pe lista galbenă. Astfel, persoanele care ajung în România din Maldive, Seychelles, Republica Dominicană sau Tunisia vor fi obligate să stea în carantină 14 zile. Ei au posibilitatea de a ieşi din carantină după zece zile dacă în a opta zi fac un test Covid al cărui rezultat este negativ.

Pentru prima dată, apare şi obligaţia prezentării unui test PCR negative la sosirea în ţară din aceste zone.

Din 12 februarie, adică de vinerea viitoare, cei ce vin din ţările aflate în lista galbenă vor trebui să prezinte un test Covid negative, efectuat cu cel mult 72 de ore înaine de intrarea în ţară. Chiar şi în aceste condiţii ei trebuie să stea cele minimum zece zile de carantină.

Vor fi şi excepţii de la regulă: copiii sub trei ani, persoanele care au fost vaccinate şi cu a doua doză şi au trecut cel puţin zece zile de la administrarea rapelului şi persoanele care au avut Covid în ultimele 90 de zile înaine de intrarea în ţară.

Dovada efectuării vaccinului, inclusiv data administrării celei de a 2-a doze, se realizează prin intermediul documentului emis de unitatea sanitară care l-a administrat, din România sau din afara ţării.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici