Lista persoanelor controversate din zona serviciilor de informaţii şi alte instituţii publice care au obţinut diploma de doctorat cu profesorul lui Mihai Tudose - FOTO DOCUMENT

Mai multe persoane controversate, atât din zona serviciilor de informaţii, cât şi din alte instituţii publice, au obţinut diploma de doctor la Academia Naţională de Informaţii avându-l drept coordonator pe Constantin Onişor, profesorul care l-a îndrumat şi pe Mihai Tudose, premierul desemnat.

3314 afișări
Imaginea articolului Lista persoanelor controversate din zona serviciilor de informaţii şi alte instituţii publice care au obţinut diploma de doctorat cu profesorul lui Mihai Tudose - FOTO DOCUMENT

Lista persoanelor controversate din zona serviciilor de informaţii şi alte instituţii publice care au obţinut diploma de doctorat cu profesorul lui Mihai Tudose

Informaţiile au fost făcute publice de evz.ro, care arată că profesorul Constantin Onişor, coordonatorul lucrării de doctorat a premierului desemnat Mihai Tudose, a fost îndrumătorului generalui SRI Dumitru Dumbravă, cel care a declarat public că justiţia este "câmp tactic" pentru SRI, dar şi al unui fost ofiţer SRI, Ionel Niţu, considerat a fi un apropiat al lui Florian Coldea, care, în prezent, ar conduce un ONG din care face parte şi Marilen Pirtea, rectorul Universităţii de Vest din Timişoara unde şi-a susţinut doctoratul Laura Codruţa Kovesi.

Un alt doctorand care a fost îndrumat de Onişor, este Romeo Oiţă, care, potrivit sursei citate, până în anul 2000 ar fi fost angajat al SPP, cunoscut ca fiind apropiat al lui Mitică Iliescu şi Cătălin Voicu. Oiţă a fost partener în cadrul unei firme cu fratele fostului preşedinte al României, Mircea Băsescu, societate despre care s-a spus, în anul 2009, că ar fi avut activităţi militare. În aceeaşi perioadă, Mircea Băsescu s-a retras din firmă.

Dumitru Nancu, preşedintele Consiliului de Administraţie al Aeroportului Mihail Kogălniceanu, dar este şi şeful Companiei Naţionale de Radiocomunicaţii, este un alt doctorant care şi-a obţinut doctoratul la ANI sub îndrumarea lui Onişor. De numele acestuia sunt legate mai multe nereguli în legătură cu instituţiile pe care le-a condus.

Onişor a fost şi coordonatorul lucrării lui Dan Marcel Bărbuţ, care în Guvernul Ponta a fost director al Organismului de Licenţiere Feroviare Român, din cadrul Ministerului Transportului. În 2007 acesta ar fi donat PSD, partid în care este membru, 25.000 de lei, mai notează evz.ro.

După desemnarea ca premier al lui Mihai Tudose, SRI a avut o poziţie publică în care susţinea că instituţia nu este implicată în numirea premierului României, precizările venind după ce social democraţii i-au cerut lui Mihai Tudose asigurări că nu are "dublă comandă".

Potrivit CV-ului său, în 2013 Mihai Tudose ocupa postul de conferenţiar universitar la Academia Naţională de Informaţii „Mihai Vitează”, lucru infirmat de SRI.

"Nu a predat niciodată nici ca profesor titluar, nici ca asociat", au explicat reprezentanţii SRI pentru MEDIAFAX.

Potrivit CV-ului său, în 2013 Mihai Tudose ocupa postul de conferenţiar universitar la Academia Naţională de Informaţii „Mihai Vitează”. "Nu a predat niciodată nici ca profesor titluar, nici ca asociat", au declarat reprezentanţii SRI pentru MEDIAFAX.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici