Video Liturghia cu ocazia sărbătorii Sfintei Parascheva s-a încheiat

Liturghia cu ocazia sărbătorii Sfintei Parascheva s-a încheiat, duminică, în jurul orei 13.30, Preafericitul Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române binecuvântând mulţimea adunată la catedrala Metropolitană din Iaşi.

2 afișări

Zeci de mii de pelerini îşi aşteaptă rândul la racla cu Moaştele Sfintei Parascheva şi la cea cu osemintele Sfântului Ioan Gură de Aur, pentru a săruta sfintele odoare şi pentru a se ruga pentru sănătate, printre ei putând fi văzuţi şi politicieni ca Bogdan Olteanu, Emil Boc, Gigi Becali, Varujan Vosganian sau Cristian Adomniţei, transmite corespondentul MEDIAFAX.

După slujbă, autorităţile locale au început să distribuie sarmale şi vin pelerinilor, la Cantina de Ajutor Social a Primăriei Iaşi. Fiecare credincios primeşte câte şase sarmale, un cârnat, o chiflă şi un măr, precum şi un pahar cu vin sau bere. Anul acesta, au fost pregătite 35.000 de sarmale, 300 de litri de bere şi 500 de litri de vin.

Măsurile de securitate s-au înăsprit, duminică, la toate obiectivele din zonă fiind dublată paza, în aşteptarea vizitei preşedintelui Traian Băsescu. De asemenea, jandarmii îi verifică pe toţi cei care intră în zona destinată oficialităţilor şi presei.

Potrivit estimărilor jandarmilor, în preajma Catedralei s-au aflat peste 120.000 de pelerini, care au ascultat slujba, înfruntând vântul tăios şi temperatura scăzută.

Imediat după începerea slujbei, o femeie aflată la rând pentru a se închina la moaştele Sfintei Parascheva s-a prăbuşit la pământ, spunând că a fost blestemată şi a început să se târască spre racla cu moaşte, pe care le-a atins şi şi-a revenit. Jandarmii susţin că aceasta este o stratagemă folosită adesea de cei care vor să "sară" peste rând.

La Iaşi a venit, sâmbătă, şi premierul Călin Popescu Tăriceanu, însoţit de miniştrii liberali. Şeful Guvernului s-a închinat, sâmbătă dimineaţă, la moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva şi ale Sfântului Ioan Gură de Aur, depuse pe un catafalc în faţa Catedralei Mitropolitane din Iaşi. Delegaţia aflată la Iaşi pentru prezentarea candidatilor PNL la Parlamentul European a venit de la aeroport direct la Mitropolie, unde premierul nu a ezitat sa facă o baie de mulţime. A primit flori, a dat mâna cu oamenii şi chiar a primit o petiţie din partea unui bărbat. După ce s-au închinat la sfintele moaşte şi au vizitat Mitropolia, premierul şi miniştrii au fost primiţi pentru 20 de minute de Preafericitul Daniel, Patriarhul României.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici