Liviu Iordan, arestat pentru vânzarea unor arme furate de la Ciorogârla

Tribunalul Bucureşti a admis cererea procurorilor DIICOT şi a decis, vineri, arestarea preventivă pentru 29 de zile a lui Liviu Iordan, acesta fiind acuzat că a vândut cu 17.500 de euro arme furate de la Ciorogârla.

1386 afișări
Imaginea articolului Liviu Iordan, arestat pentru vânzarea unor arme furate de la Ciorogârla

Liviu Iordan, arestat pentru vânzarea unor arme furate de la Ciorogârla (Imagine: Mediafax Foto)

Tribunalul Bucureşti a decis arestarea preventivă pentru 29 de zile, sentinţa putând fi atacată cu apel.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) l-au reţinut, joi, pe Liviu Iordan care a vândut cu 17.500 de euro zece pistoale model TT şi trei pistoale mitralieră tip Kalaşnikov, care proveneau din furtul comis în luna ianuarie 2009, de la unitatea militară de la Ciorogârla.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Structura Centrală, împreună cu ofiţeri de poliţie din cadrul IGPR-DCCO, au procedat la identificarea şi reţinerea inculpatului Iordan Liviu, despre care există date că face parte din grupul infracţional organizat care a săvârşit furtul de armament din incinta depozitului militar de pe raza localităţii Ciorogârla, judeţul Ilfov.

Potrivit anchetatorilor, în cursul lunii decembrie 2009, în înţelegere cu fratele său, inculpatul Iordan Nicolae şi cu inculpatul Costea Marius, au oferit spre vânzare, contra sumei de 17.500 de euro, zece pistoale model TT şi trei pistoale mitralieră tip Kalaşnikov, care proveneau din furtul comis în luna ianuarie 2009.

Procurorii au dispus reţinerea pentru 24 de ore a inculpatului Iordan Liviu, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, furt cu consecinţe deosebit de grave şi deţinere şi vânzare fără drept de arme militare.

Anchetatorii au găsit, marţi, în zona Bâcu-Dragomireşti, încă o armă din lotul celor furate de la unitatea militară din Ciorogârla.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici