Liviu Pop, secretar de stat pentru învăţământul preuniversitar: Dosarele pentru gradaţia de merit pentru profesori, amânate cel puţin 30 de zile

În funcţie de publicarea bugetului în Monitorul Oficial, profesorii cu rezultate deosebite îşi pot depune dosarul pentru gradaţia de merit, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, secretarul de stat Liviu Pop. Teoretic, înscrierea profesorilor ar fi trebuit să înceapă de pe 13 februarie.

796 afișări
Imaginea articolului Liviu Pop, secretar de stat pentru învăţământul preuniversitar: Dosarele pentru gradaţia de merit pentru profesori, amânate cel puţin 30 de zile

Liviu Pop, secretar de stat pentru învăţământul preuniversitar: Dosarele pentru gradaţia de merit pentru profesori, amânate cel puţin 30 de zile

Profesorii care au rezultate deosebite la clasă trebuie să mai aştepte cel puţin o lună până să îşi depună dosarul pentru gradaţia de merit. Acest lucru ar fi trebui să se întâmple de la 13 februarie însă amânarea a fost cauzată de lipsa contractului de muncă.

"Avem o problemă pe care am discutat-o chiar de dimineaţă cu domnul ministru legată de legea bugetului de stat. Cu cât întârzie legea bugetului de stat... Noi trebuia din 13 februarie să începem procedura pentru aprobarea gradaţiilor merit în învăţământul preuniversitar. Aşa cum bine ştiţi, toţi profesorii merituoşi o dată pe an pot să îşi depună dosarul pentru gradaţia de merit. Câteva mii de persoane, aproape zece mii de persoane anual îşi depun aceste dosare. Anul acesta nu pot să îşi depună aceste dosare pentru că nu există contract colectiv de muncă la nivelul de sistem de învăţământ. Fostul Guvern a pierdut acest contract colectiv de muncă prin noiembrie-decembrie, neavând contract colectiv de muncă, în comisii paritare nu se pot face criteriile pentru fiecare disciplină, iar noi nu putem negocia contractul colectiv de muncă până după publicarea în Monitorul Oficial a legii bugetului de stat", a susţinut Liviu Pop, secretar de stat pentru învăţământul preuniversitar.

Potrivit acestuia, depunerea dosarelor pentru obţinerea gradaţiei de merit se va decala în funcţie de publicarea legii bugetului în Monitorul Oficial.

"Se va decala programul de depunere a acestor gradaţii de merit cu 30-45 de zile. Urmează să avem o dezbatere cu colegii din sindicat. De aceea, pentru toţi colegii noştri din învăţământ care se aşteptau ca începând cu data de 13 februarie să depună dosare, să vadă criteriile, grilele pentru gradaţia de merit este o veste tristă, stăm după legea bugetului de stat să fie publicată în Monitorul Oficial", a explicat secretarul de stat.

Gradaţia de merit înseamnă un plus de 789 lei la salariul de bază, care a crescut anul acesta cu 15 procente o dată cu creşterea costului per elev.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici