Localitatea Răchiteni, aproape în întregime sub ape (Video)

Localitatea ieşeană Răchiteni este aproape în întregime sub ape, autorităţile trimiţând o barcă în zona inundată, pentru salvarea câtorva localnici, care au refuzat să fie evacuaţi.

141 afișări
Imaginea articolului Localitatea Răchiteni, aproape în întregime sub ape (Video)

Apa atinge în unele locuri chiar şi doi metri, în Răchiteni (Imagine: Mediafax Foto)

La ora transmiterii acestei ştiri, o echipă de pompieri a traversat zona inundată până în sat, unde mai mulţi bătrâni solicitaseră sprijin pentru a fi evacuaţi. Oamenii au refuzat iniţial să-şi părăsească locuinţele, spunând că se vor retrage în poduri în cazul în care apa le va inunda casele. În unele locuri, nivelul apei atinge până la doi metri.

Apa bălteşte practic pe suprafaţa întregii localităţi. Deocamdată, nu se cunoaşte numărul exact al caselor inundate, întrucât zona afectată este izolată, dar se pare că este vorba de cel puţin câteva zeci de locuinţe aflate sub ape.

Oamenii au pus saci cu nisip la porţi, însă nivelul ridicat al apelor a făcut ca această măsură să fie inutilă.

Mai mulţi bătrâni au rămas izolaţi în satul Răchiteni, după ce apele râului Siret au inundat localitatea, aceştia refuzând să părăsească zona de frică să nu le fie furate bunurile.

Persoanele izolate au apelat telefonic rudele aflate într-un loc sigur, acestea din urmă alertând autorităţile.

Un echipaj de pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi a încercat să traverseze zona inundată cu o barcă, însă iniţial misiunea nu a putut fi efectuată din cauza apei care curge cu putere.

"Oamenii pur şi simplu n-au vrut să-şi lase casele. Au spus că se vor urca în poduri în caz de pericol", a declarat un reprezentant ISU Iaşi, prezent la faţa locului. Autorităţile nu ştiu câţi oameni au rămas izolaţi în satul Răchiteni, dar se presupune că nu sunt mai mult de 10-15 oameni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici