Locomotiva unui tren internaţional a luat foc în judeţul Prahova

Locomotiva unui tren internaţional care circula pe ruta Budapesta-Bucureşti a luat foc, miercuri dimineaţă, între staţiile CFR Câmpina şi Floreşti din judeţul Prahova, în urma evenimentului nefiind înregistrate victime.

209 afișări
Imaginea articolului Locomotiva unui tren internaţional a luat foc în judeţul Prahova

Locomotiva unui tren internaţional a luat foc în judeţul Prahova (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

Stelian Parepa, comisar-şef la Poliţia Transporturi Prahova, a declarat că în tren se aflau aproximativ 300 de persoane, fiind vorba despre două garnituri cuplate la aceeaşi locomotivă.

Locomotiva care a luat foc a fost decuplată de la garnitură, iar incendiul, izbucnit în jurul orei 10.05, a fost lichidat de pompieri în jurul orei 10.45.

Trenul a plecat spre destinaţie cu o altă locomotivă

 

Garnitura a fost cuplată la o locomotivă Diesel, în jurul orei 11.05, a intrat pe celălalt fir de mers şi a plecat spre Bucureşti. Potrivit directorului de comunicare al CFR Călători, Alexandru Dumitrescu, se preconizează că trenul va avea o întârziere cuprinsă între 30 şi 40 de minute

Dumitrescu a spus că este posibil ca şi alte garnituri feroviare care trebuie să tranziteze staţia CFR Câmpina să aibă întârzieri, însă dacă vor exista acestea vor fi nesemnificative.

Directorul de comunicare al CFR Călători a mai afirmat că nici călătorii trenului, dar nici mecanicii nu a avut de suferit în urma incendiului, care a fost observat la cinci minute după ce trenul a plecat din Gara Câmpina.

Supraîncălzirea motorului, posibila cauză a incendiului

Locomotiva trenului internaţional ar fi luat foc, potrivit primelor estimări, din cauza suprîncălzirii unui motor şi a aprinderii izolaţiilor unor cabluri, a anunţat, miercuri, Ministerul Transporturilor.

Locomotiva avariată a fost decuplată de la reţeaua electrică în jurul orei 10.35, iar incendiul a fost stins zece minute mai târziu, pagubele produse fiind minore, precizează Ministerul Transporturilor într-un comunicat de miercuri.

Potrivit sursei citate, locomotiva ar putea fi pusă în circulaţie în aproximativ două săptămâni.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici