Locuinţe inundate, maşini avariate şi copaci rupţi, în urma unei furtuni în Medgidia

Mai multe locuinţe din Medigida, judeţul Constanţa, au fost inundate, mai multe maşini au fost avariate, mai mulţi copaci au fost rupţi de vânt, iar bucăţi din acoperişurile unor blocuri au fost smulse, în timpul unei furtuni puternice care a afectat, joi după-amiază, municipiul.

185 afișări
Imaginea articolului Locuinţe inundate, maşini avariate şi copaci rupţi, în urma unei furtuni în Medgidia

Locuinţe inundate, maşini avariate şi copaci rupţi, în urma unei furtuni în Medgidia (Imagine: Andrei Dumitrescu/Arhiva Mediafax Foto)

Primarul din Medgidia, Marian Iordache, a declarat corespondentului MEDIAFAX că municipiul a fost lovit, joi după-amiaz,ă de o furtună puternică, urmată de grindină şi de o ploaie torenţială, provocând mai multe distrugeri.

Astfel, cinci maşini au fost avariate după ce bucăţi din acoperişul unor blocuri au fost luate de vânt, 20 de copaci au fost rupţi, acoperişul din tablă al unei clădiri a fost luat de rafalele de vânt, furtuna smulgând şi bucăţi din acoperişurile a şapte blocuri, care au fost avariate.

În urma furtunii, potrivit edilului, nicio persoană nu a fost rănită.

Primarul a menţionat că ploaia torenţială care a urmat a inundat mai multe străzi, dar şi zece imobile.

Echipele de intervenţie au acţionat pentru scoaterea apei de pe străzi, dar şi din gospodăriile oamenilor, iar în prezent se lucrează la igienizarea municipiului, la strângerea frunzelor, a copacilor şi a bucăţilor din acoperiş, care se află pe străzi.

De asemenea, Regia Autonomă Judeţeană de Apă Constanţa a intervenit în Medgidia în urma acestei furtuni. Potrivit unui comunicat al RAJA, la dispeceratul din Medgidia al societăţii au fost primite 19 reclamaţii privind sistemul de canalizare stradal, echipele de intervenţie deplasându-se în zona de nord a municipiului pe străzile Cocorilor, Izvorului, Iezerului, Plopilor, Ştefan cel Mare şi Silozului, precum şi în zona podului de cale ferată.

Totodată, pompierii de la Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea au intervenit pentru scoaterea apei din mai multe gospodării aflate pe trei străzi din Medgidia.

Judeţul Constanţa s-a aflat, joi, sub cod galben de ploi şi vânt puternic, furtuna din Medgidia durând aproape două ore.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici