Locuitorii din Afumaţi, Voluntari, Pantelimon şi Ştefăneşti rămân duminică fără energie electrică

Locuitorii din Afumaţi, Voluntari, Pantelimon, Dobroeşti şi Ştefăneştii de Jos rămân, duminică, fără energie electrică, din cauza lucrărilor de retehnologizare şi modernizare la staţia de transformare Afumaţi, făcute de Enel Distribuţie Muntenia pentru a reduce numărul de întreruperi accidentale.

514 afișări
Imaginea articolului Locuitorii din Afumaţi, Voluntari, Pantelimon şi Ştefăneşti rămân duminică fără energie electrică

Locuitorii din Afumaţi, Voluntari, Pantelimon şi Ştefăneşti rămân duminică fără energie electrică (Imagine: Laszlo Raduly/Mediafax Foto)

Lucrările de retehnologizare şi modernizare sunt efectuate la staţia de transformare 110/20kV Afumaţi şi vizează reducerea numărului de întreruperi accidentale şi a timpului de nealimentare ca urmare a eventualelor incidente produse în reţeaua de distribuţie din zonă, a anunţat, vineri, Enel Distribuţie Muntenia, într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, duminică, pe perioada lucrărilor de conectare a instalaţiilor în reţeaua de înaltă tensiune este necesară întreruperea alimentării cu energie lucrările, care va afecta mare parte din consumatorii casnici şi agenţi economici din localităţile ilfovene Afumaţi, Voluntari, Pantelimon, Dobroeşti şi Ştefăneştii de Jos.

"Lucrările se vor desfăşura în intervalul orar 8.00 -18.00. Pentru realizarea lucrărilor de conectare a instalaţiilor în reţeaua de înaltă tensiune, în condiţii de maximă siguranţă şi cu respectarea prevederilor legate de securitatea muncii, întreruperea alimentării cu energie electrică a consumatorilor alimentaţi din această staţie este absolut necesară", se mai arată în comunicatul citat.

Enel Distribuţie Muntenia precizează că staţia Afumaţi a fost pusă în funcţiune în urmă cu circa 30 de ani şi, în toată această perioadă, nu au avut loc lucrări majore de modernizare.

Lucrările de retehnologizare constau în înlocuirea actualului echipament din staţie, aflat într-un avansat grad de uzură, prezentând o siguranţă scăzută în funcţionare.

"Această staţie are un consum de cca 25 MVA, asigurând alimentarea a 161 de posturi de transformare, peste 100 clienţi pe reţeaua de medie tensiune şi peste 7000 de clienţi pe reţeaua de joasă tensiune", a precizat Enel Distribuţie Muntenia.

Modernizarea staţiei electrice Afumaţi este inclusă în programul de investiţii pe care Enel l-a iniţiat în reţeaua electrică din România, a cărui valoare se ridică la peste 700 de milioane de euro pentru o perioadă de cinci ani. După executarea acestor lucrări, nivelul de continuitate în alimentarea cu energie electrică a consumatorilor din zonă va fi mult îmbunătăţit, pentru o lungă perioadă de timp, potrivit sursei citate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici