Locuitorii din Popeşti-Leordeni, la 5 minute de staţia de metrou Berceni. Pasarela Popeşti Vest uneşte oraşul cu Sectorul 4 al Capitalei

  • Pasarela inaugurată marţi care leagă Sectorul 4 al Capitalei şi oraşul Popeşti-Leordeni va fi folosită zilnic de 12.000 de oameni.
  • Pasajul trece peste peste liniile de metrou din zona staţiei Berceni şi a fost construit în mai puţin de un an.
4953 afișări
Imaginea articolului Locuitorii din Popeşti-Leordeni, la 5 minute de staţia de metrou Berceni. Pasarela Popeşti Vest uneşte oraşul cu Sectorul 4 al Capitalei

FOTO: Facebook Daniel Băluţă

Pasarela Popeşti Vest are o lungime de 65 de metri şi trece peste liniile de metrou din zona staţiei Berceni. Autorităţile estimează că va asigura circulaţia zilnică a aproximativ 10.000 – 12.000 de locuitori şi va reduce timpul de deplasare din oraşul Popeşti către staţia de metrou Berceni, de la 15-20 minute la mai puţin de 5 minute.

„Pasarela Popeşti Vest are o suprafaţă construită de 192 mp şi un regim de înălţime de P+2E. Compusă din 3 părţi principale, însemnând două turnuri verticale de circulaţie, (unul construit în Sectorul 4, iar celălalt în Popeşti-Leordeni) şi un pasaj orizontal cu o lungime de 65 de metri, pasarela este realizată dintr-o structură metalică, cu faţade longitudinale din panouri vitrate mari din tâmplărie tip perete cortină, cu geam duplex securizat. Totodată, zona centrală a construcţiei este susţinută de doi stâlpi intermediari din beton armat, iar pentru rezistenţa structurii, s-au executat piloţi foraţi la o adâncime de 14 metri”, au explicat reprezentanţii Primăriei Sectorului 4.

Structura este prevăzută cu o serie de elemente speciale la interior: balustradă metalică, semne pentru transportul cu bicicleta, benzi ceramice de direcţionare a persoanelor cu deficienţe de vedere, suprafeţe şi pardoseli anti-derapante. Valoarea investiţiei este de 7 milioane de lei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici