Locuitorii regiunii Bucureşti-Ilfov vor decide cum vor călători în următorii ani

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Bucureşti – Ilfov (TPBI) actualizează Planul de Mobilitate Urbană Durabilă Bucureşti – Ilfov (PMUD), iar vinerea trecută a fost organizată prima dezbatere publică în acest sens.

2495 afișări
Imaginea articolului Locuitorii regiunii Bucureşti-Ilfov vor decide cum vor călători în următorii ani

Locuitorii regiunii Bucureşti-Ilfov vor decide cum vor călători în următorii ani, prin actualizarea PMUD

Prezent la dezbatere, Primarul General al Capitalei, Nicuşor Dan, a subliniat faptul că este foarte important ca populaţia să contribuie la actualizarea PMUD prin completarea chestionarului online lansat în acest sens.

„Regiunii îi lipseşte un model de transport funcţional, iar foarte multe investiţii s-au făcut în abstract, fără a ţine cont dacă acestea contribuie sau nu cu adevărat la dezvoltarea sustenabilă a comunităţii. În prezent, ne aflăm în etapa de colectare a datelor cu privire la populaţie, cererea de transport şi comportamentul de mobilitate, pentru care am lansat şi un chestionar online”, a menţionat primarul general.

„Astfel, vom avea o strategie de mobilitate care va include măsuri pentru îmbunătăţirea modurilor - transport public, rutier, alternativ - dar şi de investiţii în infrastructura de transport (poduri, pasaje, parcări, drumuri radiale, tren metropolitan). Procesul de actualizare a Planului de Mobilitate Urbană Durabilă va fi finalizat în primăvara anului viitor, acesta va fi corelat cu Planul Urbanistic General şi Planul de Amenajare a Judeţului Ilfov”, a mai precizat Primarul General al Capitalei.

Irinel Ionel Scrioşteanu, Secretar de Stat la Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, prezent şi el la dezbatere, a menţionat că „trebuie făcută o analiză a proiectelor care n-au putut fi implementate până acum în PMUD, astfel încât să existe o îmbunătăţire substanţială a acestora. De asemenea, trebuie corelate strategiile la nivelul regiunii Bucureşti-Ilfov”.

TPBI invită publicul să se implice în dezvoltarea regiunii Bucureşti-Ilfov, completând chestionarul care poate fi găsit la link-ul: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSerREarDhF0O8fvCRiFEMhgDe12iy1TV0nNO4A2XMXPP3QOlw/viewform.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici